ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πτώση στις εξαγωγές πολεμικού υλικού για το Ισραήλ το 2010

Ελαφρά μείωση σημείωσαν το 2010 οι εξαγωγές όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας του Ισραήλ, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής οικονομικής εφημερίδας The Marker.





Το δημοσίευμα επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο του αμυντικού τομέα σύμφωνα με τον οποίο οι πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό θα σημειώσουν πτώση σε σύγκριση με το 2009, όταν ανήλθαν σε 6,75 δισ. δολάρια, έναντι 6,3 δισ. το 2008 και 5,6 δισ. το 2007.



Η ελαφρά πτωτική τάση αναμένεται να συνεχιστεί δεδομένου ότι οι συμφωνίες για τους εξοπλισμούς αφορούν γενικά σε περιόδους αρκετών ετών ενώ ο αμυντικός τομέας έχει πληγεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση από το 2008.



Οι παραδοσιακές αγορές του Ισραήλ στην Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν μειώσει τους προϋπολογισμούς τους και το Ισραήλ τώρα στρέφεται κάπως καθυστερημένα, στις αγορές της Ασίας που είναι το σύγχρονο "Ελ Ντοράντο" των αμυντικών αγορών.



Το Ισραήλ συμπεριλαμβάνεται στις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές οπλικών συστημάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και τη Ρωσία. Ο αμυντικός του τομέας απασχολεί 40.000 εργαζόμενους και ειδικεύεται κυρίως στα ηλεκτρονικά συστήματα και στο στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr