ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμη η τουρκική συλλογή εκσυγχρονισμού των F-16 με ραντάρ AESA



Σημαντικά βήματα για την εγχώρια αναβάθμιση και σταδιακή μερική ανεξαρτητοποίηση όσον αφορά τα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούν τα τουρκικά μαχητικά F-16 έχει πετύχει η Τουρκία χάρις στις προσπάθειες της τουρκικής κρατικής εταιρείας ΤΑΙ σε συνεργασία με άλλες τουρκικές εταιρείες.
Σκοπός της εταιρείας ΤΑΙ είναι η ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον μίας συλλογής αναβάθμισης στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται ο νέος εγχώριος υπολογιστής αποστολής, ένα νέο λογισμικό καθώς και αεροβοηθήματα εγχώριας ανάπτυξης και κατασκευής. Η συλλογή αυτή θα εφαρμοστεί αρχικά στα μαχητικά F-16 Block 30, F-16 Block 40 και F-16 Block 50. Φυσικά εκτός από την εγχώρια αγορά η ΤΑΙ πρόκειται να προωθήσει τη συλλογή και στο εξωτερικό.
Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται με την Aselsan για την από κοινού ανάπτυξη του υπολογιστή αποστολής, με τις δύο εταιρείες να έχουν ολοκληρώσει τις τεχνικές διαπραγματεύσεις με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας και τους προμηθευτές τους. Το πράσινο φως για την εγκατάσταση του τουρκικού υπολογιστή αποστολής στα τουρκικά μαχητικά, δόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2011, ενώ στο άμεσο μέλλον στη συλλογή που προτείνουν οι δύο εταιρείες θα προστεθούν το ατρακτίδιο ναυτιλίας και κατάδειξης Aselpod, καθώς και πυρομαχικά όπως κατευθυνόμενες βόμβες επίσης τουρκικής κατασκευής.
Απώτερος στόχος των τουρκικών εταιρειών είναι η εγκατάσταση στα τουρκικά μαχητικά F-16 του ραντάρ AESA που αναπτύσσει η εταιρεία Aselsan. Αυτό σύμφωνα με τουρκικές πηγές θα πραγματοποιηθεί το 2015 αναβαθμίζοντας άρδην τις δυνατότητες των εν λόγω αεροσκαφών. Τα συστήματα της συλλογής αναβάθμισης θα κατασκευαστούν σε μεγάλο ποσοστό από την κρατική Aselsan, ενώ η επίσης κρατική ΤΑΙ θα αναπτύξει το λογισμικό και θα είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του προγράμματος, των δοκιμών και της πιστοποίησης.
Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν από ομάδα μηχανικών που έχει εμπλακεί σε άλλα μικρότερης δυσκολίας και απαιτήσεων προγράμματα αναβάθμιση, η οποία όμως έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία διαχρονικά. Εκτιμάται ότι η Τουρκία μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος θα μπορεί να πωλήσει το πακέτο αναβάθμισης των F-16 σε όσες χώρες επιθυμούν την αναβάθμιση των αεροσκαφών του σε όλο τον κόσμο. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr