ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

H RAF διώχνει 100 πιλότους στα πλαίσια των περικοπών

Τουλάχιστον το ¼ των πιλότων της βρετανικής Αεροπορίας που βρίσκονται σήμερα σε διάφορα στάδια εκπαίδευσης πρόκειται να αποχωρήσουν από την RAF καθώς η τελευταία δεν τους...έχει ανάγκη.





Τα άσχημα νέα αφορούν 100 περίπου εκπαιδευόμενους πιλότους οι οποίοι αύριο θα πληροφορηθούν πως δεν έχουν μέλλον στην υπηρεσία εξαιτίας του εξορθολογισμού των δαπανών στο βρετανικό υπουργείο άμυνας και των ανάλογων περικοπών που θα ακολουθήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς που θα μάθουν πως η RAF δεν τους χρειάζεται είναι και πολύ που έχουν μόνο μερικές ώρες πριν αποφοιτήσουν επίσημα από το στάδιο της εκπαίδευσης.



Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ανάμεσά τους είναι 20 χειριστές οι οποίοι προορίζονταν για μαχητικά υψηλών επιδόσεων, 30 για ελικόπτερα και 50 για μεταφορικά αεροσκάφη. Ο διοικητής της αεροπορικής εκπαίδευσης της RAF αντιπτέραρχος Mark Green δήλωσε πως πρόκειται να πάει και στις τρεις αεροπορικής βάσεις εκπαίδευσης για να αναγγείλει στους ίδιους τους μαθητές τα αναθεωρημένα σχέδια της Αεροπορίας.



Τα σχέδια οικονομικών περικοπών αφορούν περί τα 300 εακτ. στερλίνες και το κόστος εκπαίδευσης κάθε νέου υποψήφιου χειριστή ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια στερλίνες.





Κάποιοι εκπαιδευόμενοι σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στην RAF πρότειναν την αποχή από την εκπαίδευση για ένα χρόνο ενώ κάποιοι προσφέρθηκαν να συνεχίσουν με μειωμένες αποδοχές, αλλά δεν έγινε γνωστό ένα κάποιες από αυτές τις προσφορές έτυχαν της προσοχής της ηγεσίας του Όπλου.

«Είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι, θα απογοητευθώ πλήρως εάν τελικά επιλεγώ ως πλεονασματικός καθώς για αυτό έχω δουλέψει για όλη μου τη ζωή, από το σχολείο, στο στάδιο επιλογής και τώρα στην εκπαίδευση» δήλωσε ένας εκ των υποψηφίων για...αποχώρηση.



Πολλοί πάντως αναμένεται μετά την εκδίωξή τους από τη RAF και ήταν κοντά στην αποφοίτησή τους να αναζητήσουν δουλειά σε άλλες χώρες, όπως στη Σαουδική Αραβία ακόμη και την Ινδία οι ανάγκες για χειριστές των συγκεκριμένων χωρών είναι αυξημένες.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr