ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μέτρα παίρνει η Ιταλία για την αναχαίτιση του κύματος Τυνήσιων λαθρομεταναστών

Επείγουσα οικονομική βοήθεια, εξοπλισμό και σειρά δανείων ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να παράσχει η Ιταλία προς την Τυνησία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα των Τυνήσιων λαθρομεταναστών που καταφτάνουν στις ιταλικές ακτές.



Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι με τον πρωθυπουργό της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι, ο πρώτος του πρότεινε μια “πραγματική και επιχειρησιακή συνεργασία” για να σταματήσει η αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών.



Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο Φρατίνι τόνισε ότι θα τεθεί στη διάθεση του τυνησιακού στρατού ο απαραίτητος εξοπλισμός, ότι θα χορηγηθεί στην Τυνησία επείγουσα οικονομική βοήθεια ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει και μία σειρά δανείων.



Συγκεκριμένα ο Ιταλός υπουργός δήλωσε ότι δάνεια συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προς την Τυνησία πρόκειται να ανακοινωθούν στη διεθνή διάσκεψη για τις οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις , που θα οργανώσει η τυνησιακή κυβέρνηση στην Καρθάγη τον Μάρτιο για να κερδίσει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας.



Mόνο τον τελευταίο μήνα αφί.χθηκαν στην Ιταλία 6.000 Τυνήσιοι λαθρομετανάστες και ημερησίως έρχονται 250-300.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr