ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αλγερία: Ακολουθώντας τα βήματα της Αιγύπτου και της Λιβύης;


Ενώ η διεθνής κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα της στα δραματικά τεκταινόμενα στην Λιβύη, η «φλόγα» της επανάστασης φαίνεται να εξαπλώνεται και προς Δυσμάς, στην Αλγερία.

Η χώρα τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε μία κατάσταση ανήσυχης... ησυχίας αφού έχουν καταγραφεί διαδηλώσεις και συγκρούσεις αλλά όλα αυτά μέσα σε «λογικά» και «ελεγχόμενα» πλαίσια. Αυτά έως σήμερα διότι αυτή τη στιγμή στην πλατεία των Μαρτύρων στο Αλγέρι διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις σε έναν νέο γύρο έντασης και τριβής.


Θα πρέπει να σημειωθεί πως για την ώρα οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας δείχνουν να ελέγχουν την κατάσταση ενώ ο φόβος των αρχών είναι τόσο μεγάλος ώστε αυτή τη στιγμή ο αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες είναι επιφορτισμένες με το έργο της καταστολής και του ελέγχου των διαδηλωτών να είναι μεγαλύτερος από τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους.

Μετά τα τελευταία γεγονότα η κυβέρνηση της χώρας έχει άρει την διαρκείας... 19 ετών κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρισκόταν η χώρα, ενώ εμφανίζεται – όψιμα βέβαια – έτοιμη να ακολουθήσει ποιο διαλλακτικές πολιτικές έτσι ώστε να μπορέσει να κατευνάσει τους αντιπάλους της.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στην μεγάλη αυτή χώρα δεν έχει φτάσει στα επίπεδα της Αιγύπτου και πολύ περισσότερο της Λιβύης, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένα τυχαίο γεγονός, ένας τραυματισμός ή ένας θάνατος κατά την διάρκεια της καταστολής των διαδηλώσεων δεν θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την έκρηξη στο εσωτερικό και αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr