ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

4 νεκροί στο Μογκαντίσου και 18 στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν το πρωί στο Μογκαντίσου και άλλοι δεκαοκτώ στο Αφγανιστάν. Στην Σομαλία σε συγκρούσεις μεταξύ εξεγερμένων ισλαμιστών ανταρτών Shebab και στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM).





Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης, Αλι Μούζε, ανέφερε ότι υπήρξαν βίαιες ανταλλαγές πυρών πυροβολικού και όλμων σήμερα το πρωί σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο πολίτες να χάσουν τη ζωή τους.



Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για άλλους δύο νεκρούς, από οβίδα που έπεσε σε σπίτι κοντά στην αγορά Bakara.



Στις συγκρούσεις μετέχουν οι ισλαμιστές Shebab, που ελέγχουν το κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας και το μεγαλύτερο μέρος του Μογκαντίσου, και οι στρατιώτες της AMISOM, δύναμη από 8.000 στρατιώτες της Ουγκάντας και του Μπουρούντι που παρεμβαίνει υποστηρίζοντας την εύθραυστη μεταβατική κυβέρνηση (TFG).



Δεκαοκτώ νεκροί και 56 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης των Ταλιμπάν σε τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου έχουν καταφύγει ένοπλοι και συγκρούονται με την αστυνομία.



«Υπάρχουν δεκαοκτώ νεκροί και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε στους 56 συνολικά», δήλωσε ο Σαϊφουλάχ Χαν Εμπραχιμχίλ, επικεφαλής του κύριου δημόσιου νοσοκομείου της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας η Τζαλαλαμπάντ είναι πρωτεύουσα.



Όπως ανέφερε επίσης μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών είναι και πολλοί αστυνομικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα θύματα χτυπήθηκαν από σφαίρες από τουφέκια.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr