ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Συζήτηση Ε.Βενιζέλου και Α.Ζιπέ για τις FREMM

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Αλέν Ζιπέ, πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας κατά τις οποίες εθίγη το θέμα των φρεγατών FREMM που όλα δείχνουν ότι έχει "πάρει το δρόμο του".
Όπως αναφέρθηκε από γαλλική πλευράς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η γενικότερη διακρατική συμφωνία πλαίσιο θα είναι έτοιμη"Πολύ σύντομα" αλλά δεν δεσμεύθηκε για το τελικό χρονοδιάγραμμα της τελική σύμβασης, η οποία πάντως θα εξαρτηθεί από τα εποτελέσματα της Συνόδου του Μαρτίου σε ότι αφορά τα θέματα της επιμήκυνσης της αναχρηματοδότησης του ευρωοομολόγου κλπ. Με απλά λόγια, θα εξαρτηθεί ανάλογα από την ρευστότητα που θα υπάρχει, το αν θα δούμε τελικό συμβόλαιο μέσα στο 2011 ή θα πάμε για τις αρχές του 2012.


Σίγουρα η αποδοχή από τους Γάλλους της ελληνικής πρότασης να εμιωθεί ο αριθμός των σκαφών κατά 33% είναι ένα θετικό βήμα, αλλά η προμήθεια των φρεγατών δεν θα είναι αποκομμένη από μία σειρά άλλων αποφάσεων σε ότι αφορά το γενικότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Μην ξεχνάμε και τις φήμες που κυκλοφορούν ευρέως περί μετακίνησης του Ε.Βενιζέλου σε άλλο παραγωγικό υπουργείο...



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr