ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

"Yψηλή πιθανότητα πολέμου στη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας" βλέπουν οι ΗΠΑ

"Υψηλή πιθανότητα" ένοπλων συγκρούσεων στη Νότια Κίνα μεταξύτων κρατών της περιοχής προβλέπουν οι ΗΠΑ εξαιτίας των εδαφικών διαφορών, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, στη διάσκεψη για αμυντικά θέματα που πραγματοποιείται στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό, είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες της περιοχής να υιοθετήσουν έναν "κοινό μηχανισμό" για την ειρηνική διευθέτηση των εδαφικών διαφορών.
Ο Γκέιτς υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν "ισχυρή" στρατιωτική παρουσία στην Ασία, με νέο εξοπλισμό, για να προστατεύσουν τους συμμάχους τους και να εγγυηθούν την ασφάλεια των θαλάσσιων εμπορικών διαύλων.
Ο αμερικανικός στρατός θα αναπτυχθεί ώστε "να διατηρηθεί η παρουσία του στην βορειοανατολική Ασία και να ενισχυθεί η παρουσία του στην νοτιοανατολική Ασία και στον Ινδικό Ωκεανό", πρόσθεσε ο Γκέιτς.
Βασικά ανφέρεται σε συγκρούσεις μεταξύ Κίνας, Βιετνάμ ή Ταϊβάν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
"Φοβάμαι πως, χωρίς κανόνες στο τραπέζι θα υπάρξουν συγκρούσεις" στη θάλασσα της Κίνας, τόνισε ο Γκέιτς ενώπιον των ασιατών ομολόγων του, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες συγκρούσεις "δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα κανενός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr