ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ρωσική απαγόρευση εισαγωγής ελληνικών γεωργικών προϊόντων

"Kόκκινο" από την Ρωσία στην εισαγωγή ελληνικών οπωροκηπευτικών λόγω του διατροφικού σκανδάλου με το βακτήριο E.coli, το οποίο βέβαια δεν έχει σχέση με την ελληνική παραγώγή λαχανικών. Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που η Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή ελληνικών οπωροκηπευτικών.
Το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε την παρέμβαση της Κομισιόν προς τη Ρωσία προκειμένου να προστατευτούν οι παραγωγοί μετά την απόφαση της Μόσχας να απαγορεύσει την εισαγωγή λαχανικών από τις χώρες της ΕΕ.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος διαβεβαίωσε και πάλι πως οι Ελληνες καταναλωτές πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, παρά το διατροφικό σκάνδαλο με το βακτήριο E.coli.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα ελληνικά οπωροκηπευτικά, από την ρωσική πλευρά διαμηνύθηκε ότι "Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση". Οι Ρώσοι φοβούνται ότι αν δοθεί έγκριση στα ελληνικά προϊόντα θα επιχειρηθεί εισαγωγή οπωροκηπευτικών από άλλες χώρες της Ε.Ε. εμμέσως. Μην ξεχνάμε ότι και σε πολιτικό επίπεδο οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν διάγουν και την καλύτερη εποχή τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr