ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2011: Εντυπωσιακή επίδειξη ετοιμότητας

Παρά τα αναρίθμητα – και γνωστά στους κρατούντες, στρατιωτικούς και πολιτικούς – προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, οι Ένοπλες Δυνάμεις και στην προκειμένη περίπτωση το Πολεμικό Ναυτικό, κατόρθωσε να επιδείξει αξιοσημείωτη ετοιμότητα στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2011» η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με την ευκαιρία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την 02 Ιουνίου 2011 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Ευσταθίου , μετέβη στη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ και παρακολούθησε από το κέντρο επιχειρήσεων της Φρεγάτας, την ανάπτυξη των ναυτικών δυνάμεων στο πλαίσιο υλοποίησης της τελικής φάσης της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-11».

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης, συνεχάρη την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για την υψηλή διαθεσιμότητα των ναυτικών Μονάδων και όλους τους ασκούμενους για τον επαγγελματισμό και το ζήλο που επέδειξαν.
Η ΤΑΜΣ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ-11», η οποία διεξάγεται από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό Αιγαίο, είναι εθνική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας. Σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση, προαγωγή και βελτίωση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο, η δοκιμή εθνικών σχεδίων, η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας, καθώς και η μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας. Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των μονάδων του Στόλου, αριθμός μαχητικών του ΑΤΑ, τμήματα της ΑΣΔΕΝ, του Β΄ΣΣ της 13ης ΔΕΕ, καθώς επίσης και περιπολικά του Λιμενικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr