ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Έκθεση Μπαν Κι Μουν για Κυπριακό

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην καθιερωμένη εξάμηνη έκθεσή του για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο σημειώνει και πάλι τα εμπόδια που εγείρει ο τουρκικός στρατός στην αρχή της ελεύθερης διακίνησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, καλώντας τις τουρκοκυπριακές αρχές να σεβαστούν αυτή την αρχή, ενώ ζητά από τις δυο πλευρές να συνεργαστούν με τη Δύναμη για τη λήψη και άλλων στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Επίσης, κάνει αναφορά στα επεισόδια που συνέβησαν σε διεθνή αγώνα μπάσκετ στη Λευκωσία, καθώς και στην αντιμετώπισή τους από την κυπριακή αστυνομία, η οποία «επενέβη αποφασιστικά» και «πρόσφερε προστασία» στην τουρκική ομάδα.

Στη συνέχεια, καταγράφει την απαγόρευση τέλεσης της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και την εμπόδισή της από την «τουρκοκυπριακή αστυνομία».

Στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού δεν αναφέρεται στη διαπραγματευτική διαδικασία επίλυσης του προβλήματος της Κύπρου, επειδή προγραμματίζει να κάνει εκτενή αναφορά μέσα στα πλαίσια της Αποστολής των Καλών του Υπηρεσιών με μια νέα έκθεση μετά τη συνάντηση που θα έχει στη Γενεύη με τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Έρογλου, στις 7 Ιουλίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr