ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Wikileaks : H κυβέρνηση Γκρούεφσκι ασκεί εκβιασμούς και δημιουργεί καθεστώς φόβου

Νέες αποκαλύψεις από τα Wikileaks για θέματα που αφορούν την Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά για τους βόρειους γείτονες μας και την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι. Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα της περιόδου 2008-2010, της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ ο Αμερικανός πρέσβης Φίλιπ Ρίκερ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι ασκεί εκβιασμούς και δημιουργεί καθεστώς φόβου στους πολίτες της χώρας μέσω της ελεγχόμενης δικαιοσύνης και της αστυνομίας. 

Όπως αναφέρεται στα Wikileaksο Αμερικανός πρέσβης επικαλείται συγκεκριμένες περιπτώσεις πιέσεων και εκβιασμών τόσο σε διαφωνούντες κυβερνητικούς παράγοντες, όσο και σε στελέχη της αντιπολίτευσης και μέλη ΜΚΟ.
Όπως επισημαίνει ο Φίλιπ Ρίκερ στόχος του Γκρούεφσκι είναι η εξαγορά της σιωπής των πρώτων και ο εκφοβισμός των δεύτερων. Χαρακτηριστικά η κυβέρνηση Γκρούεφσκι χρησιμοποιεί κατασκευασμένες κατηγορίες και απειλές για προφυλακίσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.
Επιπλέον οι υποστηρικτές και το στενό περιβάλλον του Γκρουέφσκι είναι ευρέως γνωστό ότι εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαφθοράς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αμερικανός πρέσβης «Είναι πολύ πιθανό, ο κ.Γκρούεφσκι να επιλέγει τη μέθοδο της επίθεσης επειδή αισθάνεται ανασφαλής, τη στιγμή που αυξάνεται η διεθνής και η εγχώρια πίεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα και ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδυναμία να ξεκινήσει η χώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τη θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι περιπτώσεις αυτές αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το ζήτημα της ονομασίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr