ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ευνοϊμένη η Μόσχα από την START

Το αμερικανικό οπλοστάσιο των βαλλιστικών πυραύλων και των ενεργών πυρηνικών κεφαλών είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ρωσίας, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την αμερικανική διπλωματία, η Ουάσινγκτον διαθέτει 882 συστήματα εκτόξευσης από την στρατηγική της τριάδα: Διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια (SLBM) και ενεργά στρατηγικά βομβαρδιστικά, έναντι 521 της αντίστοιχης τριάδας της Ρωσίας.


Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν 1.800 ενεργές πυρηνικές κεφαλές. Η Ρωσία διαθέτει 1.537.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την κατάσταση των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο χωρών στις 5 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία η νέα συνθήκη START για τον πυρηνικό αφοπλισμό τέθηκε σε ισχύ.

Η συνθήκη που έχει διάρκεια 10 ετών, προβλέπει μέγιστο αριθμό 1.550 ενεργών πυρηνικών κεφαλών για κάθε μια από τις δύο χώρες έναντι 2.200 σήμερα, δηλαδή μείωση κατά 30%. Επίσης η συνθήκη περιορίζει σε 700 τον αριθμό των ενεργών συστημάτων εκτόξευσης.

Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης, η Ουάσινγκτον πρέπει ακόμη να μειώσει το οπλοστάσιό της κατά 182 τα συστήματα εκτόξευσης και κατά 250 τις πυρηνικές κεφαλές, ενώ η Μόσχα μπορεί θεωρητικά να αυξήσει το οπλοστάσιο της κατά 13 πυρηνικές κεφαλές και 179 συστήματα εκτόξευσης.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr