ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κούρδοι και Κύπρος

Αρθρο του Αχμέτ Αλτάν στην Ταράφ/ Γενί Ντουζέν                                                                Η ΚΥΠΡΟΣστασίασε. Πρόκειται για μια κοινότητα την οποία ισχυρίζεστε ότι λυτρώσατε αλλά η οποία σας καλεί να ξεκουμπιστείτε. Πρέπει να αμφιβάλλετε για την πολιτική που ακολουθείτε στο νησί. Οι Οθωμανοί πίστευαν ότι είναι παντογνώστες, ότι το μόνο σωστό ήταν αυτό που εκείνοι υποστήριζαν και ότι είναι αχαριστία να ζητάς κάτι από αυτούς αφού «αυτοί ήξεραν το τι, πόσο και σε ποια ποσότητα θα έδιναν». Τα πιστεύω αυτά των Οθωμανών κληρονόμησε και η εκάστοτε τουρκική εξουσία με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι διαδοχικά.

Κάποτε ο κόσμος έλεγε ότι η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη στο νησί. Σήμερα , το ίδιο λένε και οι Τ/κ. Το πρόβλημα δεν επιλύεται με εφόδους της αστυνομίας, διαφορετικά θα χαρακτηριστείτε ως ο Καντάφι της Κύπρου. Ήλθε πλέον η ώρα να αποχωρήσετε από το νησί και να το αφήσετε στους Τ/κ.


Ήλθε πλέον η ώρα να εγκαταλείψετε τις εξυπνάδες περί λύτρωσης και να παύσει η κατοχή. Για 40 χρόνια προσβάλλετε τον εκεί πληθυσμό, μετατρέψατε την πατρίδα των εκεί ανθρώπων σε κέντρο ναρκωτικών και παρανόμων οργανώσεων. Για τη διάνοιξη ενός οδοφράγματος έπρεπε να υπάρχει συγκατάθεση του στρατού. Ακόμη, καταστρέψατε τα εσπεριδοειδή. Μετά από όλα αυτά τι περιμένατε; Να σας ανέχονται εσαεί επειδή πληρώνετε τους μισθούς; Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των Τ/κ θα οδηγήσει την κατάσταση σε εξέγερση, θα παύσουν οι φιλικές σχέσεις και αφού γίνει ρεζίλι , θα αναγκαστεί να αποχωρήσει.

Απορώ αν η εξουσία της Τουρκίας δεν τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά. Ίσως όμως να μην τα αντιλαμβάνεται αφού δυσκολεύεται να αφουγκραστεί και να ανταποκριθεί στα αιτήματα του λαού. Δεν αντιλαμβάνεται ούτε τα αιτήματα των Τ/κ ούτε αυτά των Κούρδων. Είναι απερισκεψία να φαντάζεται κάποιος ότι είναι δυνατόν να λύσει τα πάντα με τη βία. Αποφεύγουν να αγγίξουν λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος και να επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα.

Στην αρχή ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε κάποια βήματα για ανοίγματα στο κουρδικό αλλά στη συνέχεια τα εγκατέλειψε και σήμερα, στο βωμό των εκλογών, ομιλεί όπως και Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Δεν εκμεταλλεύτηκε την απόφαση των Κούρδων για κατάπαυση του πυρός.Ενώ το στέλεχος του Κόμματος Δικαιοσύνης- Ανάπτυξης Μπουλέντ Αρίντς δηλώνει ότι είναι ιερό καθήκον των Κούρδων η προστασία της γλώσσας τους, το κόμμα δεν ασπάζεται τη θέση αυτή. Ο Ερντογάν θέλει τις ψήφους των Κούρδων χωρίς όμως ανταλλάγματα.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλαν διαβίβασε στην κυβέρνηση υπόμνημα 150 σελίδων με το οποίο ζητά περισσότερη δημοκρατία, ατομικά και κοινοτικά δικαιώματα. Δεν βρέθηκε κάποιος Τούρκος επίσημος να απαντήσει στο άτομο αυτό το οποίο αποκαλούν τρομοκράτη αλλά οι προτάσεις του είναι πιο ξεκάθαρες και δημοκρατικές .Ο Άπο κάνει λόγο, έμμεσα, και για ομοσπονδία.

Αν δεν συμφωνείτε μπορείτε να απαντήσετε τους λόγους για τους οποίους είναι σωστότερη η συμβίωση Τούρκων-Κούρδων. Αντ’ αυτού εσείς προτίθεστε να φυλακίσετε τον δήμαρχο της πόλης Σουρ επειδή έστησε το άγαλμα ενός παιδιού που σκοτώθηκε από αστυνομικούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr