ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Μάχη στο Intercontinental στην Καμπούλ

Πριν από λίγη ώρα, δύο ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα εξουδετέρωσαν τρεις από τους ενόπλους που βρισκόντουσαν στην οροφή του Intercontinental. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η επίθεση των ελικοπτέρων κατάφερε να θέσει τέρμα στην επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου εσωτερικών, οι ένοπλοι διέθεταν πολυβόλα, χειροβομβίδες, RPG και… αντιαεροπορικούς πυραύλους. Όταν έσβησαν τα φώτα, αφγανικές δυνάμεις καθοδηγούμενες από Αμερικανούς, μπήκαν στο ξενοδοχείο και εξουδετέρωσαν κάποιους από τους ενόπλους, ενώ τους υπολοίπους σκότωσαν τα δύο ελικόπτερα.

Αφγανικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν τέσσερις βομβιστές και τέσσερις ένοπλοι. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το πόσοι είναι οι νεκροί και οι τραυματίες. Δημοσιογράφοι του Associated Press που βρέθηκαν στο σημείο, ανέφεραν ότι είδαν τις αρχές να βγάζουν πέντε νεκρούς, χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν Ταλιμπάν ή πολίτες. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν και τα στοιχεία που τους έδωσαν οι επιδρομείς μέσω κινητού τηλεφώνου, υπήρξαν πάνω από 50 νεκροί.
________________________________________________________________
Με μια κεραυνοβόλα στρατιωτική ενέργεια, οι Ταλιμπάν κατόρθωσαν να διεισδύσουν σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, το ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο από πολίτες από χώρες της Δύσης.
Την πρώτη φάση της επίθεσης εκτέλεσαν 5-6 ένοπλοι. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο αργότερα και ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών για ένα περίπου τέταρτο της ώρας, πριν ακουστούν δύο εκκωφαντικοί θόρυβοι από το εσωτερικό του ξενοδοχείου.
Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι τουλάχιστον τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν εντός του κτιρίου. Αμέσως μετά το ξενοδοχείο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Άλλοι τέσσερις ένοπλοι έχουν καταλάβει και τους έξι ορόφους του ξενοδοχείου. Δύο εξαπολύουν πυρά από την ταράτσα του κτιρίου.
Μία ώρα μετά το περιστατικό, ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό της οργάνωσης με τηλεφώνημα στο Associated Press.
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με Ολλανδή δημοσιογράφο που έστελνε μηνύματα στο Twitter, οι ένοπλοι διαθέτουν αντιαρματικούς πυραύλους (RPG: Rocket Propelled Grenades) τα οποία και χρησιμοποίησαν εναντίον παρακείμενης οικίας η οποία ανήκει σε έναν από τους αντιπροέδρους του Αφγανιστάν, τον Μοχάμαντ Κασίμ Φαχίμ.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άτομα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό σε πια πλευρά της σύγκρουσης ανήκουν. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που διαρρέονται από Αφγανό στρατηγό ότι η κατάσταση τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο, χωρίς να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν ακόμα.
Σε μια φαιδρή ανακοίνωση το αμερικανικό State Department αναφέρεται στο ότι οι τρομοκράτες… δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή! “Χαρήκαμε”! Η αμηχανία της Ουάσιγκτον είναι εμφανής αφού η ενέργεια καταστρέφει το «επικοινωνιακό περιτύλιγμα» της κυβέρνησης Ομπάμα περί σταδιακής σταθεροποίησης, με το οποίο επιχειρείται να δικαιολογηθεί η εσπευσμένη αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, λόγω της ανάγκης άμεσης πραγματοποίησης δραματικών περικοπών στους προϋπολογισμούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr