ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Πυροσβέστες: "Μόνο το 35% των CL-215/-415 μπορούν να πετάξουν για αεροπυρόσβεση"!

Τους χειρότερους τους φόβους εκφράζει η ένωση Πυροσβεστών όσον αφορά τα μέσα πυρόσβεσης και το έμψυχο υλικό που πρόκειται να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση των φετινών πυρκαγιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος" η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία αφού σύμφωνα με την καταγγελία της Ένωσης μόνο 8 από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-215 και CL-415  βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Τα υπόλοιπα είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης ή έλλειψης συντήρησης. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος τα οποία ως γνωστό είναι ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος. Επιπλέον η εκμίσθωση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων που γίνεται κάθε χρόνο  δεν έχει προχωρήσει, όπως καταγγέλλεται, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο.
Όσον αφορά τα οχήματα της Πυροσβεστικής. Το 20% των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων είναι εκτός λειτουργίας ενώ το 25% των πυροσβεστικών οχημάτων είναι γερασμένο και οι δαπάνες για τη συντήρησή τους έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010.
Τέλος οι κενές οργανικές θέσεις φτάνουν  τις 4100, ενώ  σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου παραμένουν απλήρωτοι, ενώ οι πιστώσεις για νυχτερινά και πενθήμερα επαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr