ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το Ισραήλ αντικαθιστά τα MIM-23 I.Hawk


Αντικαθίστανται τα αντιαεροπορικά συστημάτων ΜΙΜ-23 I.Hawk στην ισραηλινή Αεροπορία από το εγχώριας ανάπτυξης "David’s Sling", που σχεδιάζεται από κοινού μεταξύ της Rafael και της Raytheon.
Κάθε εκτοξευτής του νέου συστήματος θα έχει 16 έτοιμα προς χρήση κατευθυνόμενα βλήματα, που θα φέρουν κεφαλή με ηλεκτρο-οπτικό και υπέρυθρο σύστημα.
Το βλήμα φέρει την ονομασία Stunner και αρχικά είχε σχεδιαστεί για χρήση από τα F-35. Επιπλέον, θα έχει μεγάλη αντοχή στα αντίμετρα και χάρη στο datalink θα μπορεί να επαναπρογραμματιστεί για την καταστροφή άλλου στόχου κατά τη διάρκεια της πτήσης του.
Το αντιαεροπορικό σύστημα θα εντοπίζει τους στόχους του από ραντάρ διάταξης φάσης και θα μπορεί να λειτουργεί σε δικτυοκεντρικό περιβάλλον και σε συνεργασία με το Iron Dome.
Το πρώτο σύστημα "David’s Sling" θα παραληφθεί το 2012, καθιστώντας το λειτουργικό με τα υπόλοιπα συστήματα της ισραηλινής αεράμυνας. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αεροπορίας, το David’s Sling θα πρέπει να αναχαιτίζει πυραύλους και ρουκέτες που έχουν βεληνεκή από 70 έως 300 χιλιόμετρα και τους οποίους έχει στη διάθεσή του το Ιράν και η Χεζμπολάχ.
Στην Ελλάδα υπήρχε προγραμματισμός για την αντικατάστασή τους προς δεκαετίας, αλλά στο μεταξύ με απόφαση του ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καταργήθηκε το μεσαίο βεληνεκές Α/Α άμυνας και επιλέχθηκε η προμήθεια SHORADS που θα προωθηθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγείου, ως πρώτο "τείχος" Α/Α.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr