ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αφγανιστάν: Δύο νεκροί Αυστραλοί - Προειδοποιήσεις Χ.Καρζάϊ στο ΝΑΤΟ

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προειδοποίησε σήμερα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν ότι κινδυνεύουν να θεωρηθούν «δύναμη κατοχής» εάν δε σταματήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον αφγανικών κατοικιών στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους εναντίον ενόπλων και υπογράμμισε ότι ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την τακτική αυτή που έχει προκαλέσει το θάνατο σε πολλούς αμάχους.

«Εάν δε σταματήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις σε αφγανικές κατοικίες, θα θεωρηθούν δύναμη κατοχής στο Αφγανιστάν και η παρουσία τους ανεπιθύμητη για τον αφγανικό λαό», τόνισε ο Καρζάι σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να μάθει ότι οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον κατοικιών δεν επιτρέπονται και ότι ο αφγανικός λαός δεν πρόκειται να το ανεχθεί άλλο αυτό», υπογράμμισε ο Αφγανός πρόεδρος.
Ο Καρζάι αντέδρασε οργισμένα μετά το θάνατο εννέα ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους παιδιά, στη διάρκεια αεροπορικών επιθέσεων εναντίον δυο κατοικιών, την Κυριακή, στην επαρχία Χελμάντ.
Στο μεταξύ, δύο ακόμη θάνατοι Αυστραλών στρατιωτών που υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν, ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους από το 2001, όταν αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά δυνάμεις του αυστραλιανού στρατού στη χώρα, στους 26, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ανγκους Χιούστον, την Τρίτη.
Ο ένας από τους στρατιώτες που έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα, πυροβολήθηκε κατά λάθος, από τον Αφγανό συνάδελφο του με τον οποίο πραγματοποιούσαν κοινή περιπολία. Ο άλλος πέθανε όταν το ελικόπτερο τύπου Σινούκ το οποίο οδηγούσε συνετρίβη για άγνωστους λόγους στο έδαφος.
Η Αυστραλία έχει αναπτύξει δύναμη περίπου 1500 στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr