ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αυτομόλησαν πέντε Λίβυοι στρατηγοί

Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Μαουρίτσιο Μασσάρι, πέντε στρατηγοί, δύο συνταγματάρχες κι ένας ταγματάρχης του λιβυκού στρατού, αυτομόλησαν χάρη στις προσπάθειες και τη δουλειά των υπηρεσιών πληροφοριών της Ιταλίας.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσαν οι Λίβυοι αξιωματικοί, ο στρατός της χώρας βρίσκεται στο 20% της ισχύος του. Οι επτά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Ρώμη, στο υπουργείο Άμυνας. Ο υπουργός δήλωσε ενώπιόν τους ότι πήραν τη σωστή απόφαση εγκαταλείποντας ένα καθεστώς που δεν έχει μέλλον.
Κατόπιν, το λόγο πήραν οι αποστάτες. Ο στρατηγός Σαλάχ Γκιούμα Γιάχμεντ ανέφερε το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Καντάφι βρίσκονται στο 20% της δύναμής τους και ότι η κατάσταση στην Τρίπολη είναι πολύ δύσκολη λόγω της έλλειψης τροφίμων και καυσίμων. Ο στρατηγός Ουν Αλί Ουν καταδίκασε τα εγκλήματα των συναδέλφων του αξιωματικών κατά του λιβυκού λαού., καλώντας κι άλλα στελέχη του στρατού να τους ακολουθήσουν.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των αποστατών και για το πως έφυγαν από τη Λιβύη δεν έγιναν γνωστές, οπότε οι πληροφορίες μεταδίδονται με κάποια σχετική επιφύλαξη.
Επιπλέον, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας, ΤΑΡ, 34 Λίβυοι στρατιώτες και πολίτες έφτασαν με βάρκες στις ακτές της γειτονικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr