ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μέτρα ασφαλείας στη μεθόριο Λιβάνου – Ισραήλ…

«Αποκλεισμένη στρατιωτική περιοχή» ανακήρυξαν το μεθοριακό σημείο «Φατίμα» οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν τα φονικά επεισόδια που συνέβησαν πριν από λίγο καιρό. Υπενθυμίζεται, ότι έπεσαν νεκροί από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών Παλαιστίνιοι διαδηλωτές οι οποίοι σκαρφάλωσαν στα σύνορα και πέρασαν σε ισραηλινό έδαφος, αφού πρώτα απέτυχε η ανάσχεσή τους με «μη φονικά» όπλα.

Τώρα, εν όψει νέων προγραμματισμένων διαδηλώσεων του ιδίου τύπου, ο Λίβανος φοβάται κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκτροπα και ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή, φροντίζει να λάβει προληπτικά μέτρα, διαμηνύοντας στο Ισραήλ ότι επιθυμεί με κάθε τρόπο την αποκλιμάκωση και την επικράτηση κλίματος ηρεμίας στα σύνορα.
Οι πρωτοβουλίες των Λιβανέζων, ωστόσο, αναλήφθηκαν αφού πρώτα η δύναμη του ΟΗΕ που είναι ανεπτυγμένη στη χώρα (UNIFIL) και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, πραγματοποίησαν χθες συναντήσεις με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους του Λιβάνου και αντίστοιχους των υπηρεσιών πληροφοριών, ζητώντας να μην επαναληφθούν επεισόδια που υπονομεύουν την ασφάλεια στην περιοχή και επισείουν τον κίνδυνο στρατιωτικής εμπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr