ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

O Α/ΓΕΑ στη Ρωσία για S-300PMU1 & S-400 αλλά & Su-35, MiG-35

Επίσκεψη για συζητήσεις εφ όλης της ύλης θα πραγματοποιήσει στη Ρωσία ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας μεταξύ 1 και 7ης Ιουλίου κατά την οποία θα του γίνουν παρουσιάσεις σε μαχητικά και Α/Α συστήματα.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η επίσκεψη η οποία προγραμματίστηκε εκτάκτως το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα αφορά  το κρίσιμο ζήτημα των S-300PMU1 και της υποστήριξής τους αλλά και ενημέρωσή για το βελτιωμένο σύστημα S-400 το οποίο υπηρετεί στην ρωσική Αεροπορία και θα είναι υποψήφιο στην ελληνική αξιολόγηση για το νέο Α/Α σύστημα μακρού βεληνεκούς.

Ειδικά για το τελευταίο  στον πίνακα των 29 εξοπλιστικών προτεραιοτήτων του νέου 15ετούς εξοπλιστικού προγράμματος του ΓΕΕΘΑ με τριετή πρόβλεψη και στη θέση 17 βρίσκεται το πρόγραμμα του ΓΕΑ για προμήθεια βλημάτων εδάφους-αέρος μεγάλης εμβέλειας συνολικού ύψους 603 εκατ. ςυρώ. Στο πλαίσιο αυτό ως υποψήφια συστήματα περιλαμβάνονται το Patriot PAC3 αλλά και το S-400 το οποίο ήδη υπηρετεί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα  η ρωσική πλευρά πρόκειται να παρουσιάσει στον Έλληνα Α/ΓΕΑ μια ολοκληρωμένη πρόταση για την κάλυψη των αναγκών της ΠΑ στην αναχαίτιση αεροσκαφώνn και επιθέσεων από βαλλιστικά βλήματα σε μεγάλες αποστάσεις, πρόταση η οποία θα έχει ως κύριο άξονα το σύστημα S-400.
To επείγων της προμήθειας αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλης ακτίνας προς αναχαίτιση αεροσκαφών αλλά κυριότερα εναντίον βαλλιστικών πυραύλων έρχεται σε μια στιγμή όπου οι ανησυχίες στη Μέση Ανατολή από τις συνεχιζόμενες δοκιμές βαλλιστικών συστημάτων από το Ιράν (μάλιστα μόλις προχθές η χώρα αυτή πραγματοποίησε άσκηση-επίδειξη δύναμης με 14 εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων) σκιαγραφούν ένα ιδιαίτερα επισφαλές περιβάλλον αναφορικά με τις προθέσεις του. Έτσι οι αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Κρήτη θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν στόχους σε μια ενδεχόμενη ιρανική αντίδραση αντεκδίκησης στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ιράν.
Ταυτόχρονα και οι τουρκικές προσπάθειες στην ανάπτυξη πυραυλικής τεχνολογίας μεγάλου βεληνεκούς συνεχίζονται και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς προσθέτοντας ένα ακόμη πρόβλημα στο ήδη πολυσύνθετο σκηνικό της περιοχής. Έτσι η επίσκεψη αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Πιθανότατα στη Ρωσία να του γίνει παρουσίαση και των νέων ρωσικών υπερμαχητικών Su-35BM/S για το οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον η Π.Α. και προγραμματιζόταν παρουσίασή τουε την περασμένη άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πολιτικής αναταραχής.
Οι Ρώσοι επιθυμούν να επιδείξουν και τις δυνατότητες του MiG-35 με το AESA ραντάρ και αν γίνει η παρούσίαση του Su-35 θα γίνει και του MiG. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνει παρουσίαση και του ... Τ-50, για το οποίο οι Ρώσοι ακόμα δεν απελευθερώνουν σημαντικές πληροφορίες.
Η απόφαση της Π.Α. να προχωρήσει πλέον σε αξιολόγηση μόνο 4++ ή 5ης γενιάς μαχητικών όπως αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί βελτιώνει τις πιθανότητες των ρωσικών μαχητικών να αξιολογηθούν "τίμια"...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr