ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Οι μεγάλες στρατηγικές δυνάμεις της Βρετανίας είναι παρελθόν…

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Δρ. Λίαμ Φοξ, ανακοίνωσε εχθές (30/6) ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της διαδικασίας μείωσης του αριθμού των πυρηνικών κεφαλών που θα έχουν οι στρατηγικές δυνάμεις της χώρας. Η μείωση γίνεται στα πλαίσια της Στρατηγικής Αναθεώρησης Άμυνας και Ασφάλειας, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και τους συμβούλους του, η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μπορεί να αντιμετωπίσει τις πιθανές απειλές και με μικρότερη πυρηνική ισχύ.
Η μείωση είναι σε συνάρτηση με το σχεδιασμό για τα υποβρύχια κλάσης Vanguard. Έτσι, ο μέγιστος αριθμός πυρηνικών κεφαλών που θα μπορούν να φέρονται σε κάθε υποβρύχιο πυρηνικής κρούσης θα είναι 40 αντί για 48 και κατ’ επέκταση οι βαλλιστικοί πύραυλοι σε κάθε σκάφος θα είναι το πολύ οκτώ. Συνολικά οι κεφαλές θα μειωθούν σε 120.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα έχει γίνει μέχρι το 2020 και όπως δήλωσε ο υπουργός σε γραπτή ενημέρωσή του προς το κοινοβούλιο της χώρας, λόγω της επιχειρησιακής σημασίας του θέματος, δε θα υπάρξουν περαιτέρω λεπτομερείς ενημερώσεις, πέρα από την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr