ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Άδειασμα» της Γαλλίας από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ;

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, Μίχαελ Σπιντελέγκερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι δε γνωρίζει τίποτα για την αποστολή όπλων εκ μέρους της Γαλλίας προς τους Λίβυους επαναστάτες.
Σύμφωνα με το Γάλλο πρέσβη στον ΟΗΕ, υποστήριξε ότι η παροχή όπλων προς τους επαναστάτες δεν παραβιάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που επέβαλε τον αποκλεισμό όπλων στη Λιβύη.
Επιπλέον, χαρακτήρισε τα όπλα ως «όπλα αυτοάμυνας» κι ότι εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του Άρθρου 4 του ψηφίσματος του Σ.Α. του ΟΗΕ 1973.
Ακόμη, ο Α. Φ. Ράσμουσεν έκανε δηλώσεις και για το ζήτημα της Συρίας. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο επέμβασης στη Συρία. Στη Λιβύη ενεργούν βάση των εντολών του ΟΗΕ, κάτι που δεν υπάρχει για τη Συρία.
Είναι πιθανό η στάση της Γαλλίας να αποδεικνύει και την προσπάθειά της να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στην Ευρώπη, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει συνεχώς έδαφος και η Γερμανία αρκείται στην οικονομική της ισχύ. Ωστόσο, η άγνοια του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ δε δικαιολογείται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr