ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Συρία: Επιβεβαίωση διαταγών μαζικής δολοφονίας αμάχων…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Aλ Ζαζίρα, Σύριος, μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας του καθεστώτος της Δαμασκού, ο οποίος αυτομόλησε, δήλωσε στο Human Rights Watch (HRW) πως οι εντολές που είχαν από τους ανωτέρους τους ήταν να ανοίξουν πυρ κατά αμάχων οι οποίοι διαδήλωναν την αντίθεσή τους στο καθεστώς.

Σύμφωνα με τον εν λόγω οργανισμό, υπάρχουν μαρτυρίες συνολικά οχτώ μελών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και τεσσάρων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας οι οποίες κατατείνουν στο ίδιο συμπέρασμα, την ύπαρξη εντολών για χρήση φονικής βίας εναντίων άοπλων και αμάχων.
Σύμφωνα με τις ανωτέρω μαρτυρίες οι ανώτεροι ανέφεραν στους υφιστάμενους τους πως οι διαδηλωτές δεν είναι τίποτα άλλο από τρομοκράτες και πράκτορες ξένων χωρών οι οποίοι έχουν διεισδύσει στην χώρα με σκοπό να την καταστρέψουν. Επιπροσθέτως υπογραμμίζουν που υπήρξαν και περιπτώσεις αξιωματικών οι οποίοι πυροβόλησαν δύο στρατιώτες στην πόλη της Ντεραά όταν αυτοί αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή να ανοίξουν πυρ κατά των άοπλων συμπατριωτών τους.
Από την πλευρά της η Δαμασκός δεν φαίνεται να σχολιάζει τις ανωτέρω πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr