ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το δικό της δράμα… εγκλεισμού ζει η διοίκηση των ΕΑΣ


«Φυλακισμένη» βρίσκεται η διοίκηση της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και με μια δημόσια ανακοίνωση, σε τόνο απελπισίας, κυριολεκτικά, αφού η κατάσταση είναι δραματική και οι συνδικαλιστές δεν αντιλαμβάνονται ότι το οριστικό κλείσιμο της εταιρίας είναι πλέον ένα ρεαλιστικό και ορατό ενδεχόμενο, απευθύνει έκκληση να επικρατήσει λογική (μόνο ο μακαρίτης ο Βέγγος λείπει να φωνάξει… «βοηθάτε Χριστιανοί», τόσο απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση, πέραν του χιούμορ)…
Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΕΑΣ ΑΒΕΕ έχουν προβεί από τις μεσημβρινές ώρες χθες 27 Ιουλίου σε κατάληψη των γραφείων της κεντρικής διοίκησης της εταιρίας στην οδό Ηλιουπόλεως 1 στον Υμηττό, την οποία και συνεχίζουν. Ως λόγο, επικαλούνται τη μη απάντηση της διοίκησης σε ερώτημα που υπέβαλαν από τριμήνου εάν θα συνεχίσει ή όχι να τους χορηγείται -πέρα από τις λοιπές νόμιμες αποζημιώσεις- και η επί πλέον αποζημίωση συνταξιοδότησης μέσω ασφαλιστικής εταιρίας.
Η Διοίκηση θεωρεί παράνομη και εντελώς αδικαιολόγητη την κατάληψη δεδομένου ότι:
> Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εταιρία αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας, έχοντας συσσωρευμένα χρέη 1,2 δις ευρώ και ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι πολύ δύσκολο πλέον να συνεχίσει να εγγυάται νέους δανεισμούς από τις τράπεζες για κάλυψη νέων ζημιών.
> Παρά τις δυσκολίες δανεισμού, με πολύπλευρες προσπάθειες εξασφάλισε τα αναγκαία ποσά για να πληρωθεί το επίδομα άδειας και το 80% της αποζημίωσης του μηνός Αυγούστου, για τα οποία έχουν ήδη ενημερωθεί οι εργαζόμενοι.
> Γνώρισε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι το θέμα του ασφαλιστήριου συμβολαίου είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο και επεξεργάζεται νομικά το θέμα μαζί με το νέο μισθολόγιο της εταιρίας, με βάση το άρθρο 19 του ν. 3891/2010 σε συνδυασμό με το άρθρο 4 του ν. 3899/2010.
> Οι λειτουργικές και οικονομικές επιπτώσεις από την κατάληψη και τη διακοπή της λειτουργίας των κεντρικών γραφείων και των εργοστασίων της εταιρίας είναι πολύ σοβαρές με κυριότερη (πέρα από την ασφάλεια αμυντικών θεμάτων) ότι έχει σταματήσει λίγο πριν το τέλος της, μια πολύμηνη διαδικασία εξασφάλισης δανείου με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η αγορά Α’ υλών για τη συνέχιση της παραγωγής, η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και από το οποίο βέβαια θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους επόμενους μήνες, μέχρι να εισρεύσουν εισπράξεις από την παραγωγή.
> Η διοίκηση κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από κάποια καθυστέρηση στη μισθοδοσία και την ανασφάλεια που αισθάνονται στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.
> Επισημαίνεται όμως ότι ενέργειες που διαταράζουν και διακόπτουν τη λειτουργία της εταιρίας, αυτονόητα χειροτερεύουν την ήδη δύσκολη κατάσταση για το αύριο της εταιρίας, δηλαδή το αύριο των εργαζόμενων αλλά και της αμυντικής παραγωγικής δυνατότητας της χώρας και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία και νόμιμα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της εταιρίας.
> Μέχρι σήμερα η διοίκηση έχει καταβάλει όσες προσπάθειες ήταν στις δυνατότητες της για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των εργαζομένων. Κάνοντας το ίδιο και τώρα και με την υπόσχεση ότι μόλις έχουμε απάντηση στο αίτημά τους θα τους ενημερώσουμε, καλούμε όλους εργαζόμενους να αναλογιστούν τη ζημιά που προκαλείται στην εταιρία από την κατάληψη και να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Ο πρόεδρος του ΔΣ
Στέφανος Ανδριάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr