ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ρωσία: Ενίσχυση υποβρυχιακού στόλου της Μαύρης Θάλασσας


Ανώτατο στέλεχος του ρωσικού Ναυτικού στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε σε δηλώσεις του τα σχέδια της χώρας για την ενίσχυση της ναυτικής δύναμης στην περιοχή.
Δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti, ότι τα επόμενα χρόνια θα παραληφθούν έξι ντιζελοκίνητα υποβρύχια κλάσεως «Kilo» (Project 636). Η ναυπήγηση των τριών εξ αυτών έχει ήδη ξεκινήσει.

Μέχρι σήμερα ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας διαθέτει μόνο ένα υποβρύχιο, το «Alrosa» (Project 877), το οποίο μάλιστα το παρόν διάστημα βρίσκεται στον ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ όπου και εκτελούνται εργασίες συντήρησης.
Υπενθυμίζεται, ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας προγραμματίζεται να παραλάβει συνολικά 15 φρεγάτες και ντιζελοκίνητα υποβρύχια μέχρι το 2020 ώστε να ανανεώσει τα μέσα που αξιοποιεί.
Ακόμα πιο ενδιαφέρον από τη συνέντευξη του Ρώσου αξιωματικού του Ναυτικού, είχε η επιβεβαίωση ότι η επιχειρησιακή ζώνη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας περιλαμβάνει και τη μεσόγειο, ενώ τα πλοία του στόλου θα πρέπει να έχουν τις δυνατότητες να εκτελούν επιχειρήσεις εναντίον της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr