ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Άδειασε τους Έλληνες αφελείς ο «φίλος» μας Ερντογάν…

Ακόμη και οι αθεράπευτα ρομαντικοί των διεθνών σχέσεων που πιστεύουν στην προοπτική εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών και στην αδελφοσύνη των δυο λαών, Ελλήνων και Τούρκων, με ένα Αιγαίο που θα ανήκει… στα ψάρια του, θα πρέπει να πάγωσαν από τον κυνισμό του ισλαμιστή Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και τις εμπρηστικές δηλώσεις στις οποίες προέβη το πρωί.

Μιλώντας σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, για την επίσκεψή του στα κατεχόμενα της Κύπρου με την ευκαιρία της επετείου της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στο νησί, στις 20 Ιουλίου 1974, ο Ερντογάν μετατράπηκε αιφνιδιαστικά – για όσους είναι φορείς ψευδαισθήσεων και αντιμετωπίζουν με τον γνωστό… γλυκανάλατο τρόπο τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά – ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο θα προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία, παγώνοντας τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ένωση για ένα εξάμηνο.
Ο θρασύτατος «πασάς» είπε χαρακτηριστικά με αλήτικο ύφος, ότι «δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ»!
Και μόνο η συγκεκριμένη αποστροφή της ΑΛΗΤΙΚΗΣ φρασεολογίας του επίσημου ΝΤΑΒΑΤΖΗ της ευρύτερης περιοχής , διότι σε αυτό εξελίσσεται ακριβώς ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ πρωθυπουργός της Τουρκίας, θα έφτανε για κάθε σοβαρή χώρα ή ομάδα χωρών να στείλουν στο διάολο και τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Ο εκπρόσωπος μιας χώρας που ευθύνεται για τον θάνατο εκατομμυρίων, καθότι πρέπει να κατέχει το ρεκόρ στις γενοκτονίες, με θράσος χιλίων… ιμάμηδων ξεστόμισε τα ανωτέρω προκαλώντας ΑΗΔΙΑ ακόμα και ανάμεσα στους πλέον καλοπροαίρετους απέναντι στη χώρα του Έλληνες πολίτες.
Αντί όμως γι’ αυτό, οι δηλώσεις καταγγελίας των δηλώσεών του από κυπριακής πλευράς δεν ήταν όσο δεικτικές θα έπρεπε, ενώ οι Βρυξέλλες προς το παρόν προσποιούνται ότι δεν άκουσαν! Ο Χριστόφιας είπε ότι οι δηλώσεις είναι «απολύτως καταδικαστέες και όζουν κυνισμού», προσθέτοντας ότι με αυτή τη λογική αποκλείεται η παραμικρή πρόοδος στις συνομιλίες.
Εάν ήταν στα πράγματα οι Ευρωπαίοι ηγέτες που υλοποίησαν το όραμα της ενωμένης Ευρώπης και όχι οι σημερινές ανεπαρκείς ηγεσίες που άγονται και φέρονται από τον οποιονδήποτε, είναι βέβαιο ότι όποια κι αν ήταν τα συμφέροντά τους θα είχαν αδειάσει εντελώς τον Ερντογάν και την Τουρκία, διακόπτοντας οι ίδιοι τις συνομιλίες και όχι να ανέχονται να απειλούνται από τους αρχοντοχωριάτες της Ασίας που αποφάσισαν να καταλάβουν την Ευρώπη και να της… διδάξουν και πολιτισμό.
Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς υποχώρηση από την Τουρκία στο Κυπριακό, εν ολίγοις στέλνοντας μήνυμα και στον Γιώργο Παπανδρέου, αν είναι διατεθειμένος να το παραλάβει, ότι η εξομάλυνση στα ελληνοτουρκικά περνάει μέσα από την υποταγή στα κελεύσματα του περιφερειακού ηγεμόνα.
Ας το καταλάβουν στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση και ας πράξουν τα δέοντα διότι ο Ερντογάν άρχισε να «εκτροχιάζεται» επικίνδυνα, αισθανόμενος να πλεονεκτεί λόγω της κρίσης στην οποία είναι βυθισμένη η Ευρώπη, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει τον κομπλεξισμό και την υπεροψία του.
Και φυσικά δεν δίστασε να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ενώ μίλησε για «διακοινοτική, διζωνική ομοσπονδία» ο Ερντογάν μιλάει σταθερά για συνομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr