ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ισραηλινό «ρεσάλτο» στο πλοίο των ακτιβιστών

Οι ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού Ναυτικού παρενέβησαν τελικά και κατέλαβαν το πλοίο «Dignite – Al Karama» των 17 ακτιβιστών που επιχειρούσε να διασπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Το πλοίο κατευθύνεται πλέον στον λιμένα του Ασντόντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση εκπροσώπου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ευτυχώς, τα πάντα εξελίχθηκαν καλά και δεν υπήρξαν «παρατράγουδα» και υπερβολική βία, κάτι που φαίνεται και από σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό κόμβο του «Al Jazeera» του οποίου δημοσιογράφος επιβαίνει στο σκάφος.

Η επιβίβαση των ισραηλινών δυνάμεων έγινε αφού πρώτα διατυπώθηκαν προειδοποιήσεις – εκκλήσεις προς το σκάφος να αλλάξει πορεία και να μην επιχειρήσει να «σπάσει» το ναυτικό αποκλεισμό.
Τη διαταγή για την κατάληψη του σκάφους έδωσε ο ίδιος ο αρχηγός των ισραηλινών δυνάμεων, στρατηγός Μπένι Γκανζ. Είχε προηγηθεί συζήτηση – διαπραγμάτευση των ακτιβιστών με τους επικεφαλής της δύναμης που βρισκόταν στην περιοχή (τρία πολεμικά σκάφη), ενώ κάθε είδους επικοινωνία ήταν αδύνατη προφανώς λόγω ισχυρών ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr