ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πάνε για στάση πληρωμών και στις ΗΠΑ! - Αρνούνται οι Ρεπουμπλικάνοι να τυπώσουν κι άλλα δολάρια


Πολιτική και οικονομική κρίση στις ΗΠΑ με αφορμή την απόρριψη του σχεδίου του Μπαράκ Ομπάμα να συρρικνωθεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια (4 τρισ. δολάρια) το ομοσπονδιακό έλλειμμα, υπό 10ετή προθεσμία οι Ρεπουμπλικάνοι την ώρα που επίκειται στον Λευκό Οίκο μια σύσκεψη γι’ αυτό το ζήτημα, κάτι παραπάνω από τρείς εβδομάδες πριν από μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου.


Παρόμοια δυσοίωνη προοπτική, τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου, απεύχεται ο υπουργός των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, που ζητά μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας τη διακομματική συναίνεση, για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος και την αύξηση του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Η αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων, πλειοψηφική στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αρνείται να αυξήσει το ανώτατο όριο ομοσπονδιακού δανεισμού, που έχει συμπληρώσει τα 14.294 δισ.δολάρια, εκ των οποίων τα 1.600 δισ. δολάρια μόνον φέτος, εφόσον δεν μειώνει τις δημόσιες δαπάνες η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα, τουλάχιστον σε ισόποση βάση.

Οι Δημοκρατικοί, πλειοψηφικοί στην Γερουσία, αρνούνται με τη σειρά τους να μειώσουν τις δαπάνες για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ ευνοούν καταργήσεις φορο-απαλλαγών υπέρ των πλουσιοτέρων, στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι εναντιώνονται.

Σε μια προσπάθεια επιλογής μιας συμβιβαστικής λύσης, η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα τον Απρίλιο πρότεινε μέσα σε 10 έτη από σήμερα το δημόσιο έλλειμμα να έχει περισταλεί κατά τέσσερις χιλιάδες δισ. δολάρια, χάρη σε ένα μείγμα μείωσης κρατικών δαπανών και αύξησης φόρων.

Κάτι τέτοιο απέρριψε δημόσια τις τελευταίες ώρες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr