ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μπαράζ συλλήψεων στη Τουρκία για το Κουρδικό

 Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 33 άτομα σε νέα επιχείρηση έρευνας που πραγματοποίησε σε κύκλους ύποπτων για συνωμοσία με τους Κούρδους αντάρτες, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

  


Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε 123 διαφορετικές διευθύνσεις σε 17 επαρχίες της χώρας και συνέλαβε 33 από τους 49 υπόπτους για τους οποίους είχε διαταχθεί έρευνα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η οποία έδωσε την εντολή για την πραγματοποίηση αυτής της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης.

   

Παράλληλα η εισαγγελία διέψευσε ότι η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο γραφείο στην Άγκυρα της Λεϊλά Ζάνα, μέλους του τουρκικού κοινοβουλίου και εμβληματικής προσωπικότητας του κουρδικού ζητήματος, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

  

Η νέα αυτή έφοδος έχει στόχο κυρίως το μεγαλύτερο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), που εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

   

Ο αρχηγός του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας ότι αυτή έδωσε εντολή για τις συλλήψεις αυτές. "Δεν μπορούμε να μιλάμε για κράτος, για κυβέρνηση εκεί όπου καταπατάται ο νόμος", σημείωσε.

   

Μεταξύ των συλληφθέντων στην Άγκυρα βρίσκεται η πρώην βουλευτής του BDP Φατμά Κουρτουλάν και ο πρώην ηγέτης ενός φιλοκουρδικού κόμματος Τουντσέρ Μπακιρχάν.

  

Έρευνες πραγματοποίησε η αστυνομία και σε κτίρια του κόμματος αυτού στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Ανατολίας, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως κουρδικός.

   

Η αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας σε βάρος της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK).

   

Η KCK είναι παράνομη οργάνωση και θεωρείται από την τουρκική ηγεσία ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα του ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο διεξάγει από το 1984 ένοπλο αγώνα κατά της κεντρικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr