ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Δύο ακόμη κοιτάσματα στην «Αφροδίτη»!


Η ανακοίνωση της Noble Energy για τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου δεν αποτελεί παρά το «ορεκτικό» για το τι ακριβώς πρόκειται να προσφέρει η Αφροδίτηαπό άποψη ενεργειακού δυναμικού, αφού σε μεγαλύτερα, δυνάμενα όμως να αξιοποιηθούν βάθη, υπάρχουν δύο ακόμα κοιτάσματα φυσικού αερίου!

Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, η συνολική ποσότητα φυσικού αερίου η οποία αναμένεται από εδώ και πέρα και σταδιακά να ανακαλυφθεί στο οικόπεδο Αφροδίτη αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχική επίσημη ανακοίνωση.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο «www.defence-point.gr», ο καθηγητής Φώσκολος επισημαίνει πως η συνολική ποσότητα που ανακαλύφθηκε, με βάση την ανακοίνωση της Noble Energy είναι της τάξης των 33 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, η οποία αντιστοιχεί στα 940 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Εάν η συγκεκριμένη ποσότητα μεταφραστεί σε βαρέλια πετρελαίου η όλη εικόνα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρη αφού μιλάμε για ένα κοίτασμα φυσικού αερίου το οποίο αντιστοιχεί σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια βαρέλια. Όπως και να το δει κανείς, το συγκεκριμένο κοίτασμα είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία 10 έτη.
Σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή Φώσκολο, η ανακάλυψη στη Λεκάνη της Λεβαντίνης/Λεβάντε, επηρεάζει άμεσα και θετικά την χώρα μας αφού «τόσο η Noble Energy, όσο και η DELEK, αλλά και Ρώσοι και Νορβηγοί θεωρούν πως η θαλάσσια λεκάνη νότια της Κρήτης είναι γεωλογικά ταυτόσημη με αυτή της Λεβαντίνης με προφανές συμπέρασμα να περιμένουμε παρόμοιες ανακαλύψεις».
Επιπροσθέτως, αναφορικά με το οικόπεδο Αφροδίτη, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως πέραν του κοιτάσματος που ανακαλύφθηκε στα 6.000 χιλιάδες περίπου μέτρα, υπάρχουν ακόμα δύο επίπεδα τα οποία δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί. Το ένα βρίσκεται στα 6.400 περίπου μέτρα και το δεύτερο στα 7.400 μέτρα περίπου. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την ανακάλυψη του πρώτου κοιτάσματος ενώ στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr