ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Υδρογονάνθρακες: Διαγωνισμός για τρία μπλοκ στο Ιόνιο


Διεθνής Δημόσια Ανοικτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Πατραϊκός Κόλπος (Δυτικά)» και «Κατάκολο» και στη χερσαία περιοχή «Ιωάννινα»
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.

Αναφορικά με το θέμα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού επιβάλλουν μία ενεργειακή πολιτική η οποία προωθεί δυναμικά την ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας. Με δεδομένη την κατεύθυνση ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που έχει η Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της στρατηγικής. Με τη σημερινή προκήρυξη γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση».
Για το ίδιο θέμα ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε: «Ξεκινούμε με τον πρώτο γύρο παραχωρήσεων τριών οικοπέδων όπως είχαμε εξαγγείλει. Μαζί με την σε εξέλιξη προκήρυξη του Διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, καθώς και με τη δημιουργία του Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων που θεσμοθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καταφέραμε μέσα σε τέσσερις μήνες να καλύψουμε το κενό μιας δεκαπενταετούς απραξίας της χώρας στον τομέα αυτό. Είμαστε βέβαιοι ότι η παρούσα προκήρυξη θα προκαλέσει το ενδιαφέρον σοβαρών εταιρειών της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς. Με διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο περιβάλλον θα αξιοποιήσουμε όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας».
Επισυνάπτεται το κείμενο της προκήρυξης, το οποίο βρίσκεται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=765&language=el-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr