ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ.Νικόλαος Σαλαβράκος κατέθεσε στις 11 Ιανουαρίου, γραπτή ερώτηση σχετικά με τον καθορισμό της Αποκλειστικής Ζώνης της Αιγύπτου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η Αίγυπτος δεν μοιράζεται καθόλου θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία και κατ’ επέκταση δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί μαζί της για το καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Αντιθέτως, τα βόρεια θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου είναι κοινά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρόλα αυτά η Αιγυπτιακή κυβέρνηση προτίθεται να διαπραγματευτεί με τη Τουρκία το καθορισμό της ΑΟΖ. Κατά πληροφορίες υπάρχουν πιέσεις προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση, μουσουλμανικών οργανώσεων για δημιουργία τετελεσμένων για να αποφευχθεί η εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στη περιοχή από μη-Μουσουλμάνους.
Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:
1) Σκοπεύει να θέσει το ζήτημα του καθορισμού της αιγυπτιακής ΑΟΖ με την Ελλάδα και τη Κυπριακή Δημοκρατία, επιβάλλοντας το σεβασμό της διεθνούς πρακτικής;
2) Σε ποιές κινήσεις σκοπεύει να προβεί για την χάραξη των ζωνών δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο κατ’ εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr