ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πολέμου συνέχεια: Δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα


Ο Ιρανός επιστήμονας Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Τεχεράνη εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr. «Ο μηχανικός Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος είχε λάβει εδώ και εννέα χρόνια πτυχίο του Πανεπιστημίου Σαρίφ ήταν υποδιευθυντής εμπορικών υποθέσεων του σταθμού της Νατάνζ», διευκρινίζει το πρακτορείο.

Ο σταθμός της Νατάνζ είναι η κεντρική μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν και διαθέτει περισσότερες από 8.000 συσκευές φυγοκέντρησης. Το πανεπιστήμιο Σαρίφ είναι το πιο φημισμένο πανεπιστήμιο θετικών επιστημών της χώρας. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου στην Τεχεράνη και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
«Η βόμβα ήταν μαγνητική, όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι εκτός του Ιρανού καθηγητή πανεπιστημίου που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ένας πεζός σκοτώθηκε από την έκρηξη, ενώ ένας από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Δύο άνθρωποι επέβαιναν στην μοτοσικλέτα που προσέγγισε το αυτοκίνητο. Ο ένας «κόλλησε» τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr