ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία: Κι ο υπουργός Γεωργίας στις προκλήσεις!


Σε δείγμα πολιτικής φαρσοκωμωδίας τείνει να εξελιχθεί από ορισμένους Τούρκους πολιτικούς η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας, αφού στο χορό των προκλητικών δηλώσεων μπήκε και ο υπουργός Γεωργίας… άγνωστο, όμως, για ποιο λόγο, καθώς δεν κατέστησε σαφές το τι ακριβώς επιζητούσε ως πολιτικό στόχο.
Όσο ανώριμη (sic) κι αν φαίνεται αυτή η συμπεριφορά Τούρκων πολιτικών, δείχνει ότι τη μία πλευρά η Τουρκία μπήκε σε μια διελκυστίνδα στην οποία δε μπορεί να κάνει πίσω. Από την άλλη, όμως, είναι άγνωστο το μέχρι ποιου σημείου είναι διατιθεμένη να φτάσει.

Ο υπουργός Γεωργίας, Μεχντί Εκέρ, προέβλεψε… ότι οι γεωργοί, οι εξαγωγείς και οι καλλιεργητές στην Τουρκία θα λάβουν υπόψη τους την κακομαθημένη συμπεριφορά του Ισραήλ και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση στις μεταξύ τους σχέσεις.
Μεταξύ άλλων δήλωσε πως «την περασμένη χρονιά εξάγαμε αγροτικά προϊόντα αξίας 129 – 136 εκατομμύρια ευρώ προς το Ισραήλ και εισάγαμε μόνο το ένα τέταρτο με ένα πέμπτο του παραπάνω ποσού.
Αφού λοιπόν μόνο η Τουρκία έχει κέρδος από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, είναι άγνωστο το ποια μέτρα θα μπορούσαν να λάβουν οι αγρότες της, κατά του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr