ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα σοβαρή κλιμάκωση της έντασης στη Συρία

Συριακά στρατεύματα συγκεντρώνονται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Συρίας που αποτελούν τις εστίες της εξέγερσης κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, δήλωσαν σήμερα Σύριοι ακτιβιστές στη Βηρυτό.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, στρατεύματα συγκεντρώνονται στις πόλεις Χάμα και Χομς και στην επαρχία Ντεράα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου έχουν πραγματοποιηθεί οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις τους τελευταίους μήνες. «Ετοιμάζονται για ευρείας κλίμακας επιχείρηση στις πόλεις αυτές», δήλωσε ακτιβιστής και τόνισε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει στο στόχαστρό τους τις οικογένειες των ακτιβιστών και των διαδηλωτών που πρώτοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν στα μέσα Μαρτίου.
«Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών εάν αναζητούν κάποιον ακτιβιστή και δεν τον βρίσκουν, τότε επιτίθενται ή συλλαμβάνουν μέλη των οικογενειών τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συριακής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι γονείς του διεθνώς γνωστού πιανίστα Μάλεκ Τζαντάλι δέχθηκαν επίθεση στο σπίτι τους από άνδρες φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής. Ο 39χρονος μουσικός, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε στη Χομς, έχει συχνά εκφράσει την υποστήριξή του στους διαδηλωτές. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει περίπου 2.700 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουλάχιστον 100 παιδιά, από τότε που ξέσπασαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα μέσα Μαρτίου.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στη Συρία για την καταστολή των διαδηλώσεων ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Το να μην ενεργήσουμε είναι ασυγχώρητο. Ήρθε η ώρα για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει κυρώσεις στο συριακό καθεστώς, και να είναι αλληλέγγυο προς τους Σύρους», δήλωσε ο Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr