ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα προσδιόρισε την ΑΟΖ – Η Κύπρος ξεκίνησε τη γεώτρηση


Τα πράγματα δεν είναι πλέον τόσο εύκολα για την Άγκυρα, σε περίπτωση που επιχειρήσει να προβεί σε έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ καθώς, γίνεται σαφές ότι με το διπλωματικό διάβημα προς την Τουρκία προ τριημέρου σχετικά με την καταγγελία της επικείμενης έρευνας, η Ελλάδα για πρώτη φορά σε ένα διπλωματικό κείμενο, που έχει νομική μορφή, κάνει δήλωση ότι η ΑΟΖ είναι Ελληνική!

Την ίδια ώρα, σε μια κλιμάκωση των προκλήσεων και των απειλών του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Αγκυρα θα μπορούσε να αρχίσει έρευνες στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τη «Βόρεια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα. «Η “Νότια Κύπρος”, με το Ισραήλ και μάλιστα με την Ελλάδα, έχουν ανακοινώσει αποκλειστική οικονομική ζώνη και εμείς έχουμε κάνει το ίδιο βήμα με την “ΤΔΒΚ”» δήλωσε λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ, ξεχνώντας ότι η ΤΔΒΚ είναι μη αναγνωρισμένο διεθνως κράτος και επίσημα θεωρείται «υπο τουρκική κατοχή». Πρόσθεσε μάλιστα πως «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε τις εργασίες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη».
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να τερματίσει αμέσως τις εργασίες για εξεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ανέφερε ακόμη πως οι έρευνες της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου της Τουρκίας, μπορεί να ξεκινήσουν την ερχόμενη βδομάδα, προσθέτοντας ότι το ερευνητικό πλοίο θα συνοδεύσουν τουρκικά πολεμικά πλοία.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr