ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πτήση ισραηλινών μαχητικών κατά μήκος των μεσογειακών ακτών της Τουρκίας!


Σαφέστατο μήνυμα στη Τουρκία έστειλε χθες το Τελ Αβίβ αφού δύο μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροποράς πέταξαν επιδεικτικά κατά μήκος των παραλιών της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του FIR Λευκωσίας όπως αυτά αναγνωρίζονται διεθνώς εκτός από την Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, τα δύο μαχητικά πέταξαν μέσω Αποστόλου Αντρέα στον κόλπο της Μερσίνας και από εκεί μέχρι τη Φοινίκη, κοντά στο Καστελόριζο, προσεγγίζοντας σε μερικές περιπτώσεις τις τουρκικές ακτές σε απόσταση 15 μιλίων. Τα ισραηλινά μαχητικά αγνόησαν τις απόπειρες επικοινωνίας από το πύργο ελέγχου του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου (Ercan) δείχνοντας ότι αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ολόκληρο το FIR Λευκωσίας.

Παράλληλα και ενώ το Piri Reis  πλησίασε σε λιγότερο από 20 ναυτικά μίλια τη γεώτρηση στο Οικόπεδο 12, δηλαδή περί τα 25 μίλια από το όριο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του Ισραήλ, ένα ελικόπτερο της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πετούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από την πλατφόρμα της Noble στο κυπριακό οικόπεδο και στην περιοχή μέχρι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, που και χθες ανενόχλητο συνέχιζε να σαρώνει τον Ερατοσθένη.
Είχε προηγηθεί πτήση αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου CN-235ΕW της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ανοικτά της Βηρυτού και στα όρια του FIR του Ισραήλ, το οποίο επιστρέφοντας παραβίασε το FIR Λευκωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr