ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Με καθυστέρηση ξυπνάει η Ευρώπη μπρος στον γκρεμό…

Να επιβεβαιώνεται δείχνει η προ ημερών εκτίμηση του «defence-point.gr» ότι πλησιάζουμε προς την απόπειρα συνολικής διευθέτησης της οικονομικής κρίσης, αφού πρώτα η Ευρωζώνη, το Ευρώ και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζουν θανάσιμο κίνδυνο…





Όπως αναφέραμε συστηματικά, η παρέμβαση αυτή θα έρθει με χαρακτηριστική καθυστέρηση, απόδειξη του ελλείμματος στιβαρών ηγεσιών, όπως αυτές του παρελθόντος, με συγκεκριμένο όραμα για την ευημερία και την ανάπτυξη της Ενωμένης Ευρώπης.




Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ευρώ, αρκεί μόνο να συνεχίσει την προσπάθεια οικονομικής σταθεροποίησης. Ανακοίνωσε δε, την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, «ο οποίος θα είναι η συνεισφορά των τραπεζών σε μια δίκαιη κοινωνία» και εκτιμάται πως θα αποφέρει έσοδα 55 δισ. ευρώ ετησίως, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε μια… αριστερή στροφή!



Συνολικά, οι τόνοι του Μπαρόζο ήταν δραματικοί, μιλώντας για τεράστια κρίση, τη χειρότερη στην Ιστορία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, αν και υποστήριξε ότι υπάρχουν λύσεις. Εντύπωση προκάλεσε το ότι οι πολιτικοί στις Βρυξέλλες έδειξαν μέσω του Μπαρόζο να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο επιστροφής σε δεδομένα του παρελθόντος και τον κίνδυνο ανόδου του εθνικισμού που θα ταλαιπωρήσει ξανά τα ευρωπαϊκά έθνη στις μεταξύ τους σχέσεις.



Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια πολιτικής μεθόδευσης μιας δραματικής και δραστικής παρέμβασης για τη διάσωση όχι της Ελλάδας, αλλά του συνόλου του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Ακόμα και το χθεσινό ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στη Γερμανία και η συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ, ερμηνεύεται από πολλούς αναλυτές ως προσπάθεια πολιτικής μεθόδευσης της αποδοχής των θυσιών που συνεπάγεται η όποια λύση υιοθετηθεί, από τα εκλογικά ακροατήρια, από τους λαούς της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr