ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ομπάμα για την ευρωπαϊκή στάση έναντι της Ελλάδας

Με διπλωματικό αλλά σαφέστατο τρόπο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, φρόντισε να καταστήσει σαφές προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι η στάση που τηρούν στο ζήτημα της αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν είναι εποικοδομητική.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο Ομπάμα προέτρεψε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν «σθεναρή και αποφασιστική δράση» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Το πιο ενδιαφέρον όμως τμήμα όσων ειπώθηκαν από τον Ομπάμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε με την ευκαιρία της παρουσίας τους στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), είναι αυτό το οποίο δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, ότι «βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα πολύ σημαντικότερα αυτού της Ελλάδας».

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του εκπροσώπου, θεωρείται βέβαιο ότι δημοσιοποιούσε μέρος της επιχειρηματολογίας του Αμερικανού προέδρου προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. Επί της ουσίας τους επιτίμησε, υποστηρίζοντας εμμέσως ότι η υπερβολική εστίαση στο πρόβλημα της Ελλάδας (το 2% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στερεοτυπικά επιμένουμε να επαναλαμβάνουμε) είναι αυτοκαταστροφική.
Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, έχουν αυξηθεί οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι δηλώνουν ανοικτά ότι η προοπτική εξόδου από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιλογή, αφού θα είχε καταστροφικές συνέπειες. Και μόνο αυτή η παραδοχή, αρκεί για να γίνει κατανοητό από την ελληνική κυβέρνηση ότι σταδιακά τα διαπραγματευτικά περιθώριά της θα αυξηθούν…
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, έβαλε τη δική του «πινελιά» στον καμβά των δηλώσεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων, τονίζοντας ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης συνιστά μεγαλύτερη πρόκληση από το πρόβλημα του χρέους και ότι η αποκατάσταση των ρυθμών ανάπτυξης είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση αντιμετώπισης των προβλημάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr