ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση Εχούντ Μπαράκ και Λέον Πανέττα στις ΗΠΑ


Σήμερα έγινε στην Ουάσινγκτων η συνάντηση των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ και του Ισραήλ, Λ. Πανέττα κι Ε. Μπαράκ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή πριν την ψήφιση της πρότασης των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος – μέλος του ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Ντάγκλας Γουίλσον, δήλωσε ότι και οι δύο υπουργοί τόνισαν τις στενές σχέσεις που δένουν τα δύο κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της δέσμευσης των ΗΠΑ να διασφαλίζουν τον ποιοτικό χαρακτήρα της στρατιωτικής ισχύς του Ισραήλ.

Ο ίδιος ο Λ. Πανέττα δήλωσε ότι στη συνάντησή τους συζήτησαν το θέμα του Ιράν, τις πολιτικές αλλαγές στην περιοχή και την παγκόσμια οικονομική κατάσταση.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπάρξει επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού στο Ισραήλ.
Ο Ε. Μπαράκ θα έχει και συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο Ε. Μπαράκ θα θέσει και το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία. Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr