ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΚΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Ερντογάν : Να μην περιμένουν καλή θέληση από εμάς
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που σχετικά με την επίλυση του κουρδικού θέματος έχει περάσει στην θέση του πολεμιστή, δήλωσε πως «Να μην αναμένεται από εμάς καλή προαίρεση και κατανόηση όπως γινόταν στο παρελθόν. Η νοοτροπία του Χάμπουρ τελείωσε (σημ. μεταφρ : εννοεί τότε που είχαν έρθει και παραδόθηκαν 5 μέλη του ΠΚΚ χωρίς κυρώσεις σε βάρος τους). Αυτού του είδους η αντίληψη δεν θα πρέπει να αναμένεται.

Ο Ερντογάν που κάνει έκκληση για μεταρρυθμίσεις στους Άραβες ηγέτες, πηγαίνοντας προς Τυνησία από το Κάιρο απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πάνω στο αεροπλάνο. Ο Ερντογάν δεν προέβη σε καμμία δήλωση σχετικά με την επίλυση του Κουρδικού θέματος, ενώ κατηγόρησε το κόμμα BDP λέγοντας πως είναι ¨πολιτική προέκταση¨.
Οι δηλώσεις του είχαν ως εξής :
¨ Ερευνούμε το πώς διέρρευσε η λεγόμενη συνομιλία ανάμεσα στην ΜΙΤ και το ΠΚΚ. Ακόμα όμως και αν πρόκειται για λάθος τον κύριο Χακάν δεν τον ¨ξοδεύουμε¨ για τέτοιους λόγους. Εμείς έτσι εύκολα-εύκολα δεν τρώμε ανθρώπους. Φάνηκε ότι σε αυτήν διαρροή υπάρχει κάποια βρωμιά. Αυτό δεν αποφέρει κέρδος σε κανέναν. Δεν κάνουμε το θέμα αυτό υλικό πολιτικής εκμετάλλευσης. Δεν έχω άγχος για τις δηλώσεις των Κιλιτσντάρογλου και Μπαχτσελί. Εμείς τον κύριο Εμρέ (Τανέρ) και τον κύριο Χακάν τους στείλαμε στο Ίμραλι. Αυτοί όμως δεν μπορούνε να ξεχωρίσουν το κράτος και την κυβέρνηση. Εμείς είπαμε : ¨Ως κυβέρνηση να συναντηθούμε με το Ίμραλι. Το κράτος όμως κάνει την δουλειά του¨. Τώρα πείτε μου εσείς τι είδους συνεργασία να κάνω με αυτούς στον ¨αντιτρομοκρατικό αγώνα¨ ;
Το περιστατικό με την διαρροή δεν επιδρά στην διαδικασία. Το κράτος συνεχίζει να πράττει αυτά που του αναλογούνε. Ας σχηματίζουν όσους μηχανισμών απειλών θέλουν. Το κράτος εφαρμόζει την απόφαση που πήρε. Η διασπαστική τρομοκρατική οργάνωση και οι πολιτικές τους προεκτάσεις να μην αναμένουν από εμάς καλή προαίρεση και κατανόηση όπως γινόταν στο παρελθόν. Η νοοτροπία του Χάμπουρ τελείωσε. Αυτού του είδους η αντίληψη δεν θα πρέπει να αναμένεται.
…………………
Παίρνουμε κάθε είδους μέτρα σε πόλεις και στην εξοχή. ΤΟ ΠΚΚ είχε πολλές απώλειες και σε μέρη πέραν του όρους Κάντιλ. Σε αυτή τη διαδικασία και τα ΜΜΕ οφείλουν να καταδικάσουν τα στοιχεία που ασκούνε ¨τρομοκρατική προπαγάνδα¨.
Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια κρίση με το Ιράν, Στο θέμα όμως της Συρίας τους προειδοποιήσαμε πως ¨Με το θάρρος που πήρε από εσάς η διοίκηση Άσαντ κακομαθαίνει¨. Μιλήσαμε για αυτό το θέμα στο τηλέφωνο με τον Αχμαντινετζάντ. Μετά έστειλε έναν ειδικό απεσταλμένο. Μιλήσαμε και με αυτόν. Σύντομα θα στείλω τον κύριο Χακάν. Πιθανότατα θα συναντηθώ μαζί του στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών. Αργότερα μπορεί να πάω και εγώ.
Η συνεργασία με το Ιράν για το θέμα του ΠΚΚ πάει καλά. Στο όρος Κάντιλ μπορούμε να κάνουμε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr