ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Έγινε η συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν.Τι είπαν.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα από την μία στέλνει πολεμικά πλοία και το Πίρι Ρέϊς στα ανοιχτά της Κύπρου,αμφισβητώντας κυριαρχικά της δικαιώματα και από την άλλη επιζητά συζήτηση!

Η τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Ερντογάν, έγινε και σ΄ αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε θέμα αποφυγής ενεργειών που μπορεί να οδηγήσουν σε ένταση. Ο Ερντογάν φέρεται να συμφώνησε στο αυτονόητο,αλλά την ίδια ώρα τα πολεμικά πλοία της Άγκυρας είναι εκτός ναυστάθμων.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν κυβερνητικές πηγές:
Είναι δικαίωμα της Κύπρου να αποφασίζει τι θα κάνει. Και κατά συνέπεια είναι καλό να αποφέυγονται μονομερείς ενέργειες που προκαλούν προβλήματα. Ηρεμία και αυτοσυγκράτηση.

Οι κκ. Παπανδρέου και Ερντογάν συζήτησαν επίσης την προοπτική των διμερών συναντήσεων Ελλάδας-Τουρκίας, δεδομένου ότι υπάρχει ένα υψηλού επιπέδου διυπουργικό συμβούλιο και, όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, οι δύο πρωθυπουργοί είπαν ότι «αυτό θα ενεργοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου».

H συνεδρίαση του συμβουλίου αυτού ανεβλήθη τον Ιούνιο, λόγω των εκλογών στην Τουρκία.

«Αυτό το οποίο εμείς πάντα επιδιώκουμε είναι μια λειτουργική σχέση με την Τουρκική Δημοκρατία, ευελπιστούμε ότι η κατάσταση τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα είναι τέτοια που θα επιτρέψει τον σχεδιασμό μας να πάμε στην Τουρκία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, τις εξαγωγές, τον τουρισμό και θέματα Υγείας.


Ο κ.Ερντογάν είναι προφανές ότι έθεσε θέμα να σταματήσουν οι έρευνες στη Κύπρο. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως λόγο ούτε καν να συζητήσει ένα θέμα που είναι ευθύνη της Κυρπιακής Δημοκρατίας.

Την ώρα που η συνομιλία βρισκόταν σε εξέλιξη το Πίρι Ρέϊς βρισκόταν νοτιοδυτικά της Κύπρου στη περιοχή που βλέπετε ότι αμφισβητούν οι Τούρκοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr