ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

EΛ.ΑΣ.: 46 συλλήψεις σε Ομόνοια και Εξάρχεια


Σε 46 συλλήψεις προέβη το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια ελέγχων στη περιοχή της Ομόνοιας και των Εξαρχείων.
Συνολικά ελέγχθηκαν 472 άτομα, 85 οχήματα και 25 καταστήματα και προσήχθησαν 223 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 46 (τέσσερα για παράβαση του Ν. περί Ναρκωτικών, επτά για καταδικαστικές αποφάσεις και 35 για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών). Επίσης υποβλήθηκαν 24 μηνύσεις σε ισάριθμα άτομα, για παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζει επιτέλους το «συμμάζεμα» στον Ελληνικό Στρατό


Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) αρχίζει το «συμμάζεμα» των μονάδων διοικητικής μέριμνας (ΔΜ) του εσωτερικού με καταργήσεις και συγχωνεύσεις μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων. Σκοπός είναι να εξοικονομηθεί προσωπικό και πόροι προς όφελος των σχηματισμών και μονάδων εκστρατείας, που αποτελούν την «καρδιά» του Ελληνικού Στρατού.

ΗΠΑ: Καταστροφή των χημικών της όπλων


Η Υπηρεσία Χημικών Όπλων του Αμερικανικού Στρατού ανακοίνωσε στις 23 Ιανουαρίου ότι, ολοκλήρωσε τις εργασίες καταστροφής του 90% περίπου των χημικών όπλων, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες που έχει επικυρώσει το Κογκρέσο.
Οι ΗΠΑ είχαν επικυρώσει τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα το 1997 και έπρεπε μέχρι το 2007 να τα έχουν καταστρέψει όλα. Ωστόσο, ζήτησαν παράταση πέντε ετών για την ολοκλήρωση των εργασιών. Συνολικά καταστράφηκαν 27.474 τόννοι αερίων νεύρων και πρόκλησης δερματοπαθειών.

Το Λονδίνο δεν θα αναλάβει δράση κατά του Ιράν


Το Λονδίνο προτίθεται να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τεχεράνη, αλλά δεν επιθυμεί στρατιωτική δράση κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα ή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ουίλιαμ Χέιγκ.
«Υπογραμμίζω ότι δεν καλούμε σε στρατιωτική δράση, δεν τη συστήνουμε. Είναι ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεών μας να προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, αλλά δεν απευθύνουμε έκκληση γι’ αυτό», δήλωσε ο υπουργός ενώπιον των Βρετανών βουλευτών.

Άστρο-"βραστήρας" εξαερώνει πλανήτη


ImageΤο διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε ένα εντυπωσιακό κοσμικό φαινόμενο: Ένα άστρο με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Ήλιου εξαερώνει έναν βραχώδη πλανήτη που κινείται κοντά σε αυτό. Ο πλανήτης έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Ερμή και οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι θα εξατμιστεί και δεν θα υπάρχει πλέον σε περίπου 200 εκατομμύρια έτη. 

Η Γη υπό την επήρεια γεωμαγνητικής καταιγίδας μέχρι την Τετάρτη


Η πιο ισχυρή ηλιακή έκρηξη από το 2005 έχει ξεκινήσει να πλήττει τoν πλανήτη μας, βομβαρδίζοντας τη Γη με μαγνητικά σωματίδια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.
Η έκρηξη, που ξεκίνησε  σε σημείο κοντά στο κέντρο του Ηλίου, θα εξακοντίζει σωματίδια πρωτονίων προς τον πλανήτη μας έως την Τετάρτη, προειδοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Στόχος των ρωσικών πυρηνικών όπλων η Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε τουρκικό τό αντιβαλλιστικό ραντάρ που εγκατέστησε το ΝΑΤΟ

Mε μία ανακοίνωση-κεραυνό, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς, την στοχοποίηση από βαλλιστικά πυρηνικά βλήματα του τουρκικού αντιβαλλιστικού ραντάρ που έχει εγκατασταθεί από το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαλάτειας, 400 μίλια νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα της χώρας Άγκυρα την 1η Ιανουαρίου 2012.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Έργο-μαμούθ ενώνει Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ


Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα ενωθούν πλέον και ενεργειακά. Το πλέον φιλόδοξο ενεργειακό έργο για τον 21ο αιώνα λέγεται «EuroAsia Interconnector» και προβλέπει τη σύνδεση με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα ενεργειακής σύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας…
Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το πλέον μεγαλεπήβολο έργο που έγινε μέχρι στιγμής στον κόσμο τόσο σε ότι αφορά το μήκος του καλωδίου όσο και το βάθος που αυτό θα ποντιστεί. Το κόστος του έργου, αναμένεται να ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ και θα χρειασθεί περίπου τρία χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Ρωσία: Πως ερμηνεύεται η πώληση Yak-30 στη Συρία;


Περιπλέκεται το σκηνικό στη Συρία μετά από τη διαρροή της συμφωνία πώλησης 36 εκπαιδευτικών αεροσκαφών τύπου Yak-30 Mitten που οριστικοποιήθηκε με τη Ρωσία τον περασμένο Δεκέμβριο. Η προμήθεια θα ανέλθει σε ύψος 550 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την εκταμίευση της προκαταβολής από συριακής πλευράς.

Ρωσία: Επαγγελματίες στους βαλλιστικούς πυραύλους


Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πάνω από 4.000 Επαγγελματίες Οπλίτες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της θα λάβουν ειδική εκπαίδευση ώστε να ενταχθούν στους σχηματισμούς με τους διηπειρωτικούς πυραύλους, νέας γενιάς, RS-24.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα επικεντρωθεί στον χειρισμό του συστήματος των ICBM Yars. Το τελευταίο διαθέτει σχετικά καλύτερες επιδόσεις από το σύστημα SS-27 / Topol-M. Το Yars είχε τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τον περασμένο Αύγουστο, με μεραρχία που βρίσκεται στην κεντρική Ρωσία.
Δύο ακόμα μεραρχίες θα λάβουν το σύστημα Yars εντός του τρέχοντος έτους. Η μία θα είναι στη Σιβηρία (Μεραρχία Νοβοσιμπίρσκ) και η άλλη στην κεντρική Ρωσία (Μεραρχία Κοζέλσκ). Η πρώτη θα διαθέτει κινητούς εκτοξευτές, ενώ η δεύτερη υπόγεια σιλό εκτόξευσης.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Μια γυναίκα πίσω από τη σχεδίαση του "ευρωπαϊκού" και "ελληνικού" αόρατου μαχητικού


Το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε αποφασίσει να ενταχθεί σ΄ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη κατασκευή ενός μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους,ήταν ασφαλώς μια έκπληξη ,γιατί δυστυχώς σε άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις …αδιαφορήσαμε. Όμως η εκπλήξεις για το Neuron ,το ευρωπαϊκό ucav στο οποίο η Ελλάδα έχει σημαντική συμμετοχή και ρόλο δεν σταματούν εδώ.

Την πιθανότητα η αποτυχία της ρωσικής αποστολής Phobos- Grunt στον Άρη να προκλήθηκε από ακούσια παρεμβολή αμερικανικού σταθμού ραντάρ εξετάζουν Ρώσοι ειδικοί, όπως ανακοινώθηκε από ρωσικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο επικαλείται τον Γιούρι Κόπτεφ, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Roscosmos, ειδικοί θα προβούν σε δοκιμές με στόχο να εξακριβωθεί εάν αμερικανικές εκπομπές ραντάρ επηρέασαν το μη επανδρωμένο σκάφος Phobos- Grunt, το οποίο και «εγκλωβίστηκε» σε τροχιά γύρω από τη Γη πριν συντριβεί:

Φεύγοντας από Σαουδική Αραβία για Ανατολική Μεσόγειο;


Εγκαταλείπουν επενδύσεις τους στην Σαουδική Αραβία, Ισπανοί και Ιταλοί, αφού τα αποθέματα φυσικού αερίου που έχουν βρει δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως εμπορικά βιώσιμα. Η είδηση φαίνεται να περνάει στα ψιλά, για τους μη-γνωρίζοντες αλλά είναι ενδεικτική της διαμορφούμενης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή μας, αναφορικά με την ανακάλυψη, παραγωγή και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΑΒ ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα

Σε θετική τροχιά βρίσκεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί στα αποτελέσματα της χρήσης 2011 καθώς η εταιρεία προβλέπει:
     
•περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών της και ιδιαίτερα των πωλήσεων εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγωγές της ΕΑΒ το 2010 –και παρά τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης– ανήλθαν σε 80 εκ. € περίπου, η δε ετήσια αύξηση σε σχέση με το 2009 ανήλθε στο 37%.

"Να διώξουμε τη Τουρκία από το ΝΑΤΟ.Ισλαμιστές τρομοκράτες οι ηγέτες της"!Ποιος το ζητά

Ο κυβερνήτης του Τέξας και πιθανός ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τη προεδρία των ΗΠΑ Rick Perry είπε ότι “ίσως ήρθε η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ”, και αποκάλεσε τους ηγέτες της χώρας «ισλαμιστές τρομοκράτες».

Ο Perry έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός debate που είχε οργανώσει το Fox News στο διαδίκτυο.

Τούρκος υπουργός Άμυνας:"Εχθροί μας ,είναι οι ΗΠΑ,η Γαλλία και η Γερμανία"!

“Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και όχι οι περιφερειακοί γειτονές μας είναι οι νέοι αντίπαλοι της Τουρκίας”,δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ αναφερόμενος στη διστακτικότητα των ΗΠΑ να “μοιραστεί” την αμυντική τεχνολογία με την Άγκυρα .

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου και ενημερώθηκε για το έργο του Υπουργείου. Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησαν δηλώσεις.

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ.Νικόλαος Σαλαβράκος κατέθεσε στις 11 Ιανουαρίου, γραπτή ερώτηση σχετικά με τον καθορισμό της Αποκλειστικής Ζώνης της Αιγύπτου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.
«Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η Αίγυπτος δεν μοιράζεται καθόλου θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία και κατ’ επέκταση δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί μαζί της για το καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Αντιθέτως, τα βόρεια θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου είναι κοινά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Eκπαίδευση Ηλεκτρονικού Πολέμου στον Ελληνικό Στρατό

Η SELEX Galileo, μέλος της Finmeccanica, υπέγραψε σύμβαση για την παροχή εκπαίδευσης των τεχνικών και πληρωμάτων των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64DHA Apache της Αεροπορίας Στρατού στο αντικείμενο του Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ). Με την ολοκλήρωση της 6μηνης εκπαίδευσης, η SELEX Galileo θα εξασφαλίσει ότι το προσωπικό μπορεί να αναλάβει την επί τόπου υποστήριξη των Συστημάτων Ολοκληρωμένων Αμυντικών Βοηθημάτων Ελικοπτέρου (HIDAS) στην βάση στα Μέγαρα.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το Ισραήλ και η Τουρκία

Η πρόθεση της χώρας μας να αναθέσει την εκμετάλλευση του λιμένα της Αλεξ/πολης σε κονσόρτσιουμ τεσσάρων εταιρειών με επικεφαλής εταιρεία από το Ισραήλ είναι προφανές, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο, ότι δεν αποσκοπεί κυρίως σε οικονομικά οφέλη αλλά εντάσσεται στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ. Κατά πάσα πιθανότητα το οικονομικό ενδιαφέρον του Ισραήλ είναι το πρόσχημα που θα επιτρέψει στο Τελ Αβίβ να αναπτύξει στρατιωτικές δραστηριότητες στον Έβρο και να αποκτήσει για πρώτη φορά επιχειρησιακά σύνορα με την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ αποσύρουν 7.000 αμερικανούς στρατιώτες από την Ευρώπη

Περίπου 7.000 από τους 81.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς στην Ευρώπη θα αποσύρουν οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της νεάς αμυντικής στρατηγικής τους και των μέτρων λιτότητας που πλήττουν τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα.

Το Πεντάγωνο θα αποσύρει δύο από τις τέσσερις ταξιαρχίες μάχης του στρατού ξηράς, που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη, δηλαδή 7.000 στρατιωτικούς, δήλωσε ο Πανέτα προς το πρακτορείο AFPS. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Μπαράζ συλλήψεων στη Τουρκία για το Κουρδικό

 Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 33 άτομα σε νέα επιχείρηση έρευνας που πραγματοποίησε σε κύκλους ύποπτων για συνωμοσία με τους Κούρδους αντάρτες, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

  


Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε 123 διαφορετικές διευθύνσεις σε 17 επαρχίες της χώρας και συνέλαβε 33 από τους 49 υπόπτους για τους οποίους είχε διαταχθεί έρευνα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, η οποία έδωσε την εντολή για την πραγματοποίηση αυτής της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης.

 

Η Ρωσία μιλά για τουρκική επέμβαση στη Συρία…

Η Μόσχα υποστηρίζει τη Δαμασκό για πολλούς λόγους, ενώ η Τουρκία φέρεται να εμπλέκεται σε σχέδια ανατροπής του καθεστώτος της Συρίας. Ποια να είναι η στάση και τα πραγματικά «αισθήματα» της Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία άραγε… Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθεί τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για να συζητήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την κρίση στην Συρία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Ο Νταβούτογλου θα μεταβεί στις 25 Ιανουαρίου στη Μόσχα και στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ.

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Η Ρωσία με το Admiral Kuznetsov “λύνει” το θέμα της “ΑΟΖ Μεγίστης”

Σαφή και ξεκάθαρη θέση  υπέρ της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης όπως αυτή συνιστάται από την περίληψη της Μεγίστης (Καστελόριζου) σε αυτήν, παίρνει η Ρωσία σήμερα: Αυτή την ώρα το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov κινείται  ακριβώς επάνω στο σημείο που αμφισβητεί η Αίγυπτος ότι υπάρχει ελληνική ΑΟΖ, στα απώτατα όρια του FIR Αθηνών μεταξύ Μεσγίστης και Καρπάθου, νοτιοανατολικά της Σητείας.

Φοβούνται στρατιωτική κλιμάκωση στο Ιράν

Ρώσος αξιωματούχος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος «στρατιωτικής κλιμάκωσης» στο Ιράν και πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται πιέσεις από το Ισραήλ με στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, την αλλαγή του ιρανικού καθεστώτος.
«Υπάρχει κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στη διαμάχη και προς αυτήν την κατεύθυνση ωθεί το Ισραήλ τους Αμερικανούς» τονισε ο Πατρούσεφ σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα Kommersant.

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία


Η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με σκοπό να υπάρξει ευελιξία στην ελληνική στρατηγική και κατόπιν επανάληψη εντατικών διαπραγματεύσεων – υπό την αιγίδα του ΟΗΕ – ώστε να καταλήξουν η Αθήνα και τα Σκόπια στην υπογραφή μίας Οριστικής Συμφωνίας που θα ρυθμίζει πλήρως τις διμερείς σχέσεις (άρα και το όνομα) ήταν το κοινό συμπέρασμα που προέκυψε από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από το ΕΛΙΑΜΕΠ στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών με θέμα το τι μέλλει γενέσθαι στις σχέσεις Ελλάδος – πΓΔΜ.

Μείζονα πρόκληση με υπέρπτηση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω


Σε πρωτοφανές επίπεδο κλιμακώνονται οι προκλήσεις της Τουρκίας στην στρατηγικής σημασίας περιοχή του Καστελόριζου, την ίδια ώρα που οι Β. Μαρκεζίνης και Θ. Καρυώτης απευθύνουν δημόσια έκκληση για κοινή δράση με την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ, υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων στις διερευνητικές συνομιλίες Αθήνας – Καΐρου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, μετά την παρέμβαση και του ίδιου του Τούρκου προεδρου Abdullah Gül. Συγκεκριμένα, ελικόπτερο τύπου S-70 του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εισήλθε στις 14.51 στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση της νήσου Ρω, πετώντας στα 200 πόδια, στις 15:24. Προς αναχαίτιση του τουρκικού ελικοπτέρου έσπευσε ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. H εχθρική ενέργεια της Άγκυρας σημειώνεται λίγα 24ωρα μετά την συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Egemen Bağış και τις εκατέρωθεν άνευ ουσίας φιλοφρονήσεις.

Τελεσίγραφο του Ιράν στην Τουρκία!


Τα ψέματα τελείωσαν για την νεοθωμανική Τουρκία. Ενώ η απειλή πολεμικής σύγκρουσης της Δύσης με το Ιράν πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά, η Τεχεράνη επισημαίνει πως ήρθε η ώρα για την Τουρκία να αποδείξει την «φιλία» της προς αυτή! Η Τεχεράνη, σε «απάντηση» της αμερικανική επίσκεψης στην Άγκυρα, σχεδιάζει να στείλει σήμερα (11 Ιανουαρίου) στην Τουρκία τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να επισκεφθεί την γείτονα στις 18 του μηνός.

Αγροτικό Επιμελητήριο Τουρκίας: Κίνδυνος για πείνα στη χώρα!


Η τιμή των αγροτικών προϊόντων της γειτονικής χώρας αυξάνεται την τελευταία περίοδο, σε σημείο που ένωση αγροτικών επιμελητήριο της χώρας (ΤΖΟΒ), να προειδοποιεί πως εάν δεν υπάρξει οικονομική βοήθεια προς τους πληγέντας αγροτικούς πληθυσμούς η χώρα θα βιώσει πολύ σύντομα σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα.

Πολέμου συνέχεια: Δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα


Ο Ιρανός επιστήμονας Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στην Τεχεράνη εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr. «Ο μηχανικός Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος είχε λάβει εδώ και εννέα χρόνια πτυχίο του Πανεπιστημίου Σαρίφ ήταν υποδιευθυντής εμπορικών υποθέσεων του σταθμού της Νατάνζ», διευκρινίζει το πρακτορείο.

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Υδρογονάνθρακες: Διαγωνισμός για τρία μπλοκ στο Ιόνιο


Διεθνής Δημόσια Ανοικτή Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Πατραϊκός Κόλπος (Δυτικά)» και «Κατάκολο» και στη χερσαία περιοχή «Ιωάννινα»
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την υποβολή προσφορών εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, των Ιωαννίνων και του Κατάκολου με τη διαδικασία της Ανοιχτής Πρόσκλησης (Open Door). Οι τρεις περιοχές περιλαμβάνουν εκτιμώμενα αποθέματα της τάξης των 250 εκατ. βαρελιών.

Η τουρκική ΜΙΤ ήθελε να ανατινάξει και ταμιευτήρα νερού στην Ελλάδα!


Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα και για τις ενέργειες σαμποτάζ εναντίον κρίσιμων υποδομών της χώρας που προσπαθούσε να φέρει σε πέρας σε καλά οργανωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες σταματούσαν την τελευταία στιγμή πάνω στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)…

Γιατί η Ρωσία αλλάζει το οπλοστάσιό της,ακόμη και με "δυτικά όπλα";


Η νίκη της Ρωσίας στο πόλεμο της Γεωργίας το 2008 δεν την εμπόδισε να προχωρήσει με απόφαση του υπουργού Άμυνας Anatoly Serdyukov στις πιο ριζοσπαστικές αλλαγές στο στράτευμα τα τελευταία 150 χρόνια,από το πόλεμο της Κριμαίας το 1853.

Χάρτης-εφιάλτης για τη Τουρκία! Οι ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και το Καστελόριζο

Αυτός ο χάρτης είναι ο εφιάλτης της Τουρκίας.Προέρχεται από μια εμπεριστατωμένη μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του Δρ.Γεωργίου-Αλέξανδρου Σγούρου και αποτυπώνει το αυτονόητο που αρνείται πεισματικά η Άγκυρα: τις Αποκλειστικές Οικονομικέ Ζώνες που δικαιούνται οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου!

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Δύο ακόμη κοιτάσματα στην «Αφροδίτη»!


Η ανακοίνωση της Noble Energy για τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου δεν αποτελεί παρά το «ορεκτικό» για το τι ακριβώς πρόκειται να προσφέρει η Αφροδίτηαπό άποψη ενεργειακού δυναμικού, αφού σε μεγαλύτερα, δυνάμενα όμως να αξιοποιηθούν βάθη, υπάρχουν δύο ακόμα κοιτάσματα φυσικού αερίου!
SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr