ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοφανές: Η Αντιπολίτευση καλεί την Κυβέρνηση να… κυβερνήσει!

Δεν είναι συχνό φαινόμενο η Αντιπολίτευση να καλεί την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Αυτό κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο. Με δεδομένη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η παρότρυνση της αντιπολίτευσης λαμβάνει καθαρά χαρακτήρα στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία, όσων μέσων αποφασίσει να λάβει η Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της οικονομίας. Σπάνια -ειδικά στην Ελλάδα- είμαστε μάρτυρες μιας τέτοιας πολιτικής, που σε κάθε περίπτωση δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξει μέτρα που δεν θα είναι ευχάριστα. Παράλληλα, λύνει τα χέρια της Κυβέρνησης, που κακώς αναλίσκεται σε διαλόγους ατέρμονους και αναβάλλει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου η ελληνική οικονομία να εξέλγει από την κρίση, ως αποτέλεσμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τα δικά της, εσωτερικά διαρθρωτικά προβλήματα.
Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Προβόπουλο έχουν ως εξής:“Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχω ζητήσει από τον κ. Προβόπουλο να έχω την τακτική του ενημέρωση για τα ζητήματα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας στην οικονομία. Είχαμε σήμερα τη δυνατότητα και συζητήσαμε σε βάθος τα θέματα τα οποίααπασχολούν την Ευρώπη, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσεως, αλλά ιδιαίτερα βέβαια τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την Ελλάδα. Ενημερώθηκα πλήρως. Τον ευχαριστώ για αυτό.
Η αίσθησή μου είναι ότι απαιτείται ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους, και η κοστολόγηση αυτών των στόχων για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, πρόγραμμα -επαναλαμβάνω- ρεαλιστικό, το οποίο θα συνδυάζει τη σταθερότητα της οικονομίας με την ανάπτυξή της. Κάθε μέρα που περνάμε με κυβερνητική απραξία και αδράνεια, κάθε μέρα που η κυβέρνηση, μέσα από την αναβλητικότητά της, στέλνει διεθνώς τα λάθος μηνύματα είναι ημέρα σε βάρος της οικονομικής εξέλιξης των πραγμάτων. Είναι σε βάρος του τόπου.
Τις συγκεκριμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας θα τις εκφράσω μεθαύριο στη συζήτηση στη Βουλή, αλλά θέλω να γίνει γνωστό ότι εκεί που συμφωνούμε θα λέμε ότι συμφωνούμε, εκεί που έχουμε διαφορετική αντίληψη θα προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση μέτρα εξόδου από την κρίση.
Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Γ. Προβόπουλο για την καλοσύνη του και για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που είχα.”-
AKPC_IDS += "1492,";
Popularity: 1% [?]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr