ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΚΚ: Ο Ερντογάν ζήτησε τη παροχή βοήθειας από τους Αμερικανούς

ΑΓΚΥΡΑ - Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλε στις ΗΠΑ μια λίστα αιτημάτων για τη βοήθεια της κυβέρνησής του έναντι των αποσχιστικών αντάρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια την Τετάρτη.

Είναι μια λίστα με αιτήματα που έχουμε για τον αγώνα έναντι του ΡΚΚ, δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη μετά από την συνάντηση του την Τρίτη με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρεται από το πρακτορείο Ανατολία.

Ο Ομπάμα μου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε υποστήριξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ο κ. Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή, μεταξύ άλλων, για τις πιθανές στάθμευσείς σε τουρκικό έδαφος των UAV Predator των ΗΠΑ για να πλήξουν τις θέσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ: "Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα Predator, αυτοί (οι Αμερικανοί) θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το ζήτημα".

Ο κ. Ερντογάν τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Άγκυρα πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις δραστηριότητες των αυτονομιστών του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Η σύγκρουση με το ΡΚΚ γνώρισε πρόσφατα μια αναζωπύρωση της βίας μετά από μια φάση κατευνασμού.

Η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει χερσαία στρατιωτική εισβολή στο έδαφος του βόρειου Ιράκ έναντι των βάσεων του PKK που έχει πολλαπλασιάσει από την έναρξη του καλοκαιριού τις επιθέσεις του στην νοτιοανατολική Τουρκία που κατοικείται στην πλειοψηφία από Κούρδους.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει βομβαρδίσει από τις 17 Αυγούστου αρκετές φορές τα βουνά του βόρειου Ιράκ, οπού θα κρύβονται περίπου 2.000 μαχητές.
Την Τετάρτη, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε 152 στόχους του PKK στη διάρκεια 58 εξόδων στο Ιράκ.
(…)
Romandie (AFP / 21 septembre 2011 11h14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr