ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σουδάν και Υεμένη δεν δέχονται την παρουσία Αμερικανών πεζοναυτών


Σε ανακοίνωσή του το κοινοβούλιο της Υεμένης αναφέρει ότι «απορρίπτει κάθε μορφή ξένης παρουσίας» στη χώρα και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να διασφαλίσει την προστασία των ξένων πρεσβειών, καθώς το Πεντάγωνο ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα στείλει μια διμοιρία αμερικανών πεζοναυτών στη Σανάα για να προστατεύσουν την αμερικανική πρεσβεία εκεί.

Η ανάπτυξη περίπου 50 στρατιωτών στην Υεμένη «γίνεται εν μέρει σε απάντηση στα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών στην πρεσβεία μας» στη χώρα και αποτελεί «ένα προληπτικό μέτρο», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Την ίδια ώρα το Σουδάν απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ να στείλει στη χώρα μια διμοιρία πεζοναυτών ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SUNA.

«Το Σουδάν είναι σε θέση να προστατεύσει τις διπλωματικές αποστολές στο Χαρτούμ και το κράτος δεσμεύεται να προστατεύσει τους φιλοξενούμενούς του του διπλωματικού σώματος», δήλωσε ο σουδανός υπουργός Εξωτερικών Άλι Άχμαντ Κάρτι.

Χθες, αμερικανός αξιωματούχος είχε σημειώσει στο Ρόιτερς ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να στείλει πεζοναύτες στο Σουδάν για να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία, μετά τη χθεσινή εισβολή διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr