ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

«Πολλά πτώματα βρέθηκαν στη Μπάμπα Αμρ τα οποία δεν ανήκουν σε Σύρους»

Οι συριακές αρχές δηλώνουν ότι βρήκαν πολλά πτώματα ξένων στη Χομς, στην κεντρική Συρία, στη συνοικία Μπάμπα Αμρ, μεταξύ των οποίων ενός Ευρωπαίου τον οποίο κατηγορούν ότι βοήθησε τους εξεγερμένους και έφερε το διαβατήριο του Ισπανού δημοσιογράφου Χαβιέρ Εσπινόσα, γράφουν σήμερα οι συριακές εφημερίδες.

Ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας Ελ Μούντο Χαβιέρ Εσπινόσα είχε φύγει από την Μπάμπα Αμρ στις 29 Φεβρουαρίου για το Λίβανο, αφού επέζησε των βομβαρδισμών στους οποίους σκοτώθηκαν η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Μαρί Κόλβιν και ο Γάλλος φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ στις 22 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχασε όλα τα έγγραφά του κατά τη διαφυγή του, όταν αποτέλεσε το στόχο πυρών του συριακού στρατού.

«Πολλά πτώματα βρέθηκαν στη Μπάμπα Αμρ τα οποία δεν ανήκουν σε Σύρους», δήλωσε ειδικός των υπηρεσιών ασφαλείας στην μεγάλης κυκλοφορίας συριακή εφημερίδα «Αλ Ουατάν».

«Το μεγαλύτερο μυστήριο» όμως είναι η σορός ενός Ευρωπαίου, «ο οποίος είχε στην κατοχή του το διαβατήριο και τη δημοσιογραφική ταυτότητα του κ. Εσπινόσα», σημειώνει ο ειδικός, σύμφωνα με τον οποίο το πτώμα που βρέθηκε «ανήκει μάλλον σε έναν Ευρωπαίο πολίτη», μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών ή μιας εταιρείας ασφάλειας, «ο οποίος ηγείτο» των εξεγερμένων στην Μπάμπα Αμρ.

Οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας διαβεβαιώνουν εξάλλου ότι «ο Ισπανός δημοσιογράφος γνώριζε την ταυτότητα του Ευρωπαίου αυτού, ο οποίος είχε στην κατοχή του τα αναγνωριστικά του έγγραφα και του τα είχε δώσει ο ίδιος» για αδιευκρίνιστους λόγους.

Η Μπάμπα Αμρ βομβαρδιζόταν επί ένα μήνα από τις συριακές δυνάμεις, οι οποίες πήραν τον έλεγχό της την Πέμπτη, προκαλώντας το θάνατο περίπου 700 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Στο μεταξύ η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της στη Δαμασκό λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της ασφάλειας στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπός της.

«Λάβαμε την απόφαση να αναστείλουμε τις πτήσεις στη Δαμασκό μέχρι νεωτέρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Air France-KLM.

«Αυτό γίνεται λόγω της κατάστασης στη Συρία», πρόσθεσε.

Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιούσε τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως στη Δαμασκό μέσω Αμάν, κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο.

Η Γαλλία έκλεισε επισήμως την πρεσβεία της στη Δαμασκό την Τρίτη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr