ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σκληρή γραμμή για τη Συρία, Ρωσία και Βλαντιμίρ Πούτιν

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Δύση να μην αναμένει αλλαγή της πολιτικής της απέναντι στη Συρία μετά την θριαμβευτική εκλογή και την επιστροφή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην προεδρία, παρά τις σχετικές εκκλήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εν τω μεταξύ ο Άσαντ, που έσπευσε να συγχαρεί το νέο πρόεδρο, δηλώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει θα προχωρήσουν κανονικά παρά το ότι η χώρα του είναι εδώ και πολλούς μήνες στη δίνη ενός εξαιρετικά αιματηρού εμφυλίου πολέμου.«Θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους φίλους μας να μην εκλαμβάνουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα.
Η ρωσική θέση για την επίλυση της κρίσης στη Συρία δεν εξαρτάται από τυχαία γεγονότα και δεν διαμορφώνεται από τους εκλογικούς κύκλους, αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύουν κάποιοι δυτικοί συνάδελφοί μας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει αρνηθεί να εγκρίνει ψηφίσματα του Συμβουλίου που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και υποστηρίζει ότι πρέπει να αποτραπεί κάθε είδους επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. «Οι Σύροι, και μόνο εκείνοι, θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του κράτους τους» επισημαίνεται στην τελευταία ανακοίνωση που απηχεί άλλωστε τις θέσεις της Μόσχας τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επιμένει ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να καταπολεμήσει την «τρομοκρατία», στην οποία αποδίδεται συστηματικά από τις Αρχές το κύμα βίας στη χώρα. Ο λαός, που στο παρελθόν «οδήγησε σε αποτυχία τις ξένες ραδιουργίες», ανέφερε, «απέδειξε εκ νέου την ικανότητά του να υπερασπίζεται την πατρίδα και να οικοδομεί μία νέα Συρία μέσα από την αποφασιστικότητά του να συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις». Κατέληξε δε ότι «όλη η χώρα αντλεί τη δύναμή της από την υποστήριξη του λαού της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr