ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Ετοιμοι για την πρώτη βολή οι S-300


Ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος διαψεύδει τα σενάρια περί αποθήκευσης των πυραύλων

Την πρώτη βολή με τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς αντιπυραυλικούς πυραύλους S-300 προγραμματίζει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπως αποκαλύπτει με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο υπουργός αναφέρει ότι ως τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία βολή με το οπλικό αυτό σύστημα, αλλά, όπως σημειώνει, «βολή έχει προγραμματισθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να καλύπτονται οι σχετικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίησή της».

Ποιες όμως είναι αυτές οι προϋποθέσεις δεν αναφέρει, παρ΄ ότι υπήρξαν διαρροές ότι αντιδρά στις βολές των S-300 το ΝΑΤΟ, καθώς ο χρόνος αυτοκαταστροφής του βλήματος είναι για μερικά δευτερόλεπτα μεγαλύτερος από εκείνον που προβλέπουν οι κανονισμοί της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο υπουργός αποκαλύπτει ακόμη ότι οι S-300 δεν είναι αποθηκευμένοι αλλά ανεπτυγμένοι και λειτουργούν σε καθημερινή βάση στο πλαίσιο εκπαίδευσης προσωπικού. Χαρακτηρίζει το οπλικό σύστημα «ετοιμοπόλεμο» και «λειτουργικά δοκιμασμένο», ότι έχει ήδη ενταχθεί στα επιχειρησιακά σχέδια, τηρεί τις προβλεπόμενες ετοιμότητες, συμμετέχει στις ετήσιες προγραμματισμένες εθνικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχει ενταχθεί στο ενοποιημένο σύστημα αεράμυνας της χώρας.

Με βάση το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή, έπειτα από σχετική ερώτηση που υπέβαλαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι S-300 έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα λειτουργικότητας και συμβατικότητας με τα άλλα (αμερικανικής κατασκευής) συστήματα αεράμυνας και βρίσκονται σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.

Δεδομένου όμως ότι το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχει προηγούμενη εμπειρία, όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, διερευνάται η δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις φάσεις προετοιμασίας προγραμματισμένων βολών είτε στη Ρωσία είτε στη Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που έγινε βολή με τους S-300 ήταν από στελέχη της Εθνοφρουράς στη Ρωσία, στην περιοχή Αστραχάν, προτού ακόμη οι πύραυλοι αυτοί μεταφερθούν από την Κύπρο στην Κρήτη.

Ολα αυτά όμως αναμένεται να συζητηθούν στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στη Μόσχα στις 29 Μαρτίου

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/s-300.html#ixzz0iNGaEf7d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr